Tortosa dissenya un aparcament en superfície i un carril bici per millorar la mobilitat al Temple

L'Ajuntament de Tortosa va obrir ahir les pliques del concurs públic per adjudicar les obres de l'aparcament en superfície del carrer Mossèn Manyà, així com del carril bici que ha de servir per millorar la mobilitat al barri del Temple. De fet, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar que també es van conèixer les propostes de les empreses que aspiren a executar la majoria dels projectes que Tortosa finançarà amb el fons estatal d'inversió local. El projecte de l'aparcament i del carril bici té un pressupost inicial de 320.000 euros, una xifra inferior als 378.000 euros que tenia l'obra quan fa dos mesos es van anunciar les actuacions del fons estatal d'inversió local a Tortosa. En aquest cas, l'Ajuntament ha previst construir un pàrquing en superfície amb 125 places –dues de les quals, habilitades per a minusvàlids–, al solar que separa els carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó, just al costat del pont del Mil·lenari. El pàrquing tindrà senyalització vertical i horitzontal, un sistema de drenatge, i enllumenat públic amb columnes i projectors. A més, des del pàrquing sortirà un carril bici que transcorrerà per vorera i per calçada, i que unirà el passeig de Ribera amb la rambla Ferran d'Aragó, tot travessant el barri del Temple d'oest a est. Així, el carril bici anirà fins al canal de l'Esquerra de l'Ebre, al costat del CEIP El Temple, passant pels carrers Mossèn Manyà i Montserrat Viladrich. El vial ciclista unirà la via verda del Baix Ebre, pel ramal que entrarà al centre de Tortosa a través de l'antic pont del tren, i el nou traçat que es construirà en direcció al Delta.

Per la seua banda, el regidor del barri del Temple, Joan Caballol, va valorar que l'actuació servirà per «millorar moltíssim» la mobilitat en aquesta part de la ciutat, una de les més castigades de Tortosa per la falta d'aparcament. Caballol va recordar que el nou pàrquing tindrà un caràcter dissuasiu pel fet de trobar-se en una de les entrades de la ciutat, «però molt a prop del centre urbà, a uns deu minuts caminant». A més, el regidor va dir també que el nou aparcament es complementarà amb el pàrquing subterrani, de pagament, que Tortosa construirà a la plaça del Carrilet, amb 200 places. En aquest sentit, Caballol va afegir-hi que ja s'han fet altres actuacions per evitar els aparcaments incorrectes al Temple, com ara la instal·lació de pilons a la mateixa plaça del Carrilet i en una de les voreres del carrer Rosselló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR