Música

Agenda de festivals - Escènics i altres

Escènics

A Pèl. Mostra de Microteatre de Cervera

(Cervera)

Del 28 al 30 de juny

Obres de microteatre en espais singulars del poble. Wood & Woody i Llengua amb tàperes, amb Òrbita Produccions; La entrega, amb Col·lectiu Santa Bàrbara; Intensa i racional, amb Associació Cultural Manel, i Happy birthday, Jamie Love, On la tempesta deixa una pau intensa i Espejito, espejito.

https://cervera2019.cat

30è Festival Internacional de Teatre i Animació al Carrer

(Viladecans)

Del 6 al 8 de juliol

En l’edició d’aquest any actuaran 36 companyies, a més de la participació de cinc companyies locals, que realitzaran unes 85 funcions gratuïtes en els tres dies del festival. Entre les propostes destacades hi ha Dioptries, de la Cia. Toti Toronell, espectacle recentment estrenat a la Fira Trapezi de Reus. Els darrers treballs de les companyies catalanes: Asteroid, amb Campi qui Pugui; Back 2 classics, amb Planeta Trampolí; Espera, amb Circo Eia; Flou Papagayo, amb Mumusic Circus; Ye Orbayu, amb Cia. Vaques; Car Man, amb Javier Ariza; Hathi, amb Centre de Titelles de Lleida; Los Extintos, amb Efímer; Hippos, amb Zum Zum Teatre; Munta Titella, amb Galiot Teatre, i El Comediant, amb Cascai Teatre. Les produccions de companyies d’arreu de l’Estat: A su servicio, amb Titititantes; Che Nature, amb Markeliñe; Rock Circus, amb Rolabola; Salt, amb Fil d’Arena; Sefiní, amb TrapuZaharra, i Olea, amb Visitants. Produccions internacionals: Accorche-toi si tu peux, amb Les Invendus; Mighty Jambo Trust, amb Hunters; Les amants du ciel, amb Mattatoio Sospeso, i Pintura sobre ruedas, amb Patou Deballon.

www.alcarrerviladecans.com

Dansàneu 2019

(Valls d'Àneu)

Del 25 al 30 de juny

Cita a cegues, amb Sol Picó, dansa, i Marco Mezquida, piano (25-6, a la Guingueta d’Àneu). Les set fulles del faig, amb Carles Marigó i Marco Mezquida, i Orio, amb Jaume Sangrà i Carles Marigó (26-7, a Son). Tastàneu, amb Gemma Galer, dansa, i Eduard Iniesta, música (27-6, a Sorpe). Lídia Pujol, veu, i Dani Espasa, teclats, i Teia, de Júlia Farrero (28-6, a Isil). Alidé Sans (28-6, a Esterri d’Àneu). Àer i Espero meravelles, amb l’Esbart Sant Martí amb Mirna Vilasís i Xavi Múrcia (29-6, a la Guingueta d’Àneu). Retrat en groc, amb Esbart Ciutat Comtal i Jordi Molina Quartet (29-6, a Esterri d’Àneu). Falles a València d’Àneu amb l’actuació de Dansàneu (29-6, a València d’Àneu). Bestiari, amb text de Josep Carner i música de Joan Díaz amb Carles Belda, acordió, veu i recitat, i altres (30-6, a Esterri d’Àneu). Sa mateixa, amb Lali Ayguadé i Magí Serra (30-6, a les Planes de Son).

www.dansaneu.cat

Festus Festival

(Torelló)

Del 5 al 6 de juliol

Cospress, amb Cia. Kimani (dansa); Flou Papagaio, amb Mumusic Circus (circ); Shag Fu, Seward i Gyoza (música) (5-7). Trasla2, amb Cia. Trasla (circ/dansa); Deshaucio, amb Cia Barsanti, i The Half, amb Foradelugar (teatre); Accroche-toi si tu peux, amb Cie. Les Invendus, i Signos, amb Michelle & Francisca (circ); Mavica, Joan Coloma i Mampön (música); Tres: un anglès, un francès i un català, amb Rafel G. Bianchi, The coconut effect, amb Anna Irina Russell, i Versinage sur l’herbe, amb Forever Flowing Bubbles (arts visuals); Patiooo)))), amb Primo Gaviano (art sonor); Four readers, amb Four Readers (performance); Marta Knight i Sofia Viola (música); Trash!!, amb Zero en conducta (titelles), i WeFear, amb Jordi Duran i Eva Marichalar (teatre) (6-7).

www.festusfestival.cat

Figueres Mou. Festival de Dansa i Moviment

(Figueres)

Del 2 al 6 de juliol

Mou Jove i Toni Jodar-Explica Dansa (2-7). Olor de menta, amb Emma Riba i Laura Alcalà, i Dramatis, amb Möbius Dance (3-7). Psammodromos, amb Jove Cia de Dansa Contemporània de l’EMDC; Pedestres, amb Lina Valverde i Camilo Regueyra; Anónimas raíces, amb Premoh’s Cry; 5 days of falling, amb Trashadollys; AMIGOO, amb Mumusic Circus; The feeling of going (4-7). Jo no posava títols a les meves obres, amb Sociedad Doctor Alonso; Home, amb Akira Yoshida i Quiero Teatre; Relationships, amb Zhiren Dance Company; El lago de los cisnes (el pequeño), amb Nowhere Theatre; Cowboy, amb Michael Smith, i Espera, amb Compañía de Circo Eia (5-7). Hippos, amb Zum Zum Teatre; Meeting point, amb Ertza; Galápago, amb Iván Benito, i Set of sets, amb Guy Nander & María Campos (6-7).

www.agitartcompanyia.com

Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

(la Bisbal d'Empordà)

Del 13 al 15 de juliol

Quaranta-cinc espectacles i una trentena de companyies. Espectacle inaugural L’Avis Bidon, a càrrec de Cirque La Compagnie.

www.firadecirc.org

FITAG. Festival de Teatre Amateur de Girona

(Girona)

Del 27 al 31 d’agost

Festival de teatre amateur que reuneix a Girona i municipis veïns companyies d’aficionats provinents d’arreu del món. Pendent de programació.

www.fitag.cat

FiTT. Noves Dramatúrgies

(Tarragona)

Del 25 al 29 de juny

Suite toc núm. 6, amb Les Impuxibles (25-6). What does Stuff do?, amb Robin Boon Dale; Tiestes, amb Cia. Grumelot (26-6). Ondine, de Cia. Epifanías, i Pita Peta Hofen Show, amb Cia. Los Putos Makinas (27-6). Richard II and they’ve never heard of love, amb Paual Ribó, Bárbara Mestanda i Jason Trucco, i Control Freak, amb Kulu Orr (28-6). El ardor, amb Alberto Cortés, i Rebota, rebota y en tu cara explota, amb Agnès Mateu i Quim Tarrida (29-6).

www.fitt.cat

Girona en Moviment 2019

(Girona)

Del 4 al 7 de juliol

Festival benèfic de dansa que es celebra a Girona. L’aposta per apropar l’art de la dansa i els ballarins catalans de renom a les comarques de Girona es complementa amb la voluntat de recaptar fons per a la lluita contra el càncer. Espectacles: Mare vull ser pescador, amb direcció de David Rodríguez i música de Port-bo (4-7) i Catalunya dansa contra el càncer, amb ballarins catalans i internacionals de les millors companyies del món. (6 i 7-7).

www.fitag.cat

Ple de Riure. Internacional de Teatre Còmic

(el Masnou)

Del 23 al 27 de juliol

Vint-i-quatrena edició d’aquest festival de teatre còmic. Amb les actuacions enguany de Sidral Brass Band, The Primitives (Bèlgica), Los Barlou, Los Moñekos, Pepa Plana, Rhum i Cia., Pau Palaus, Cirque Rouages (França), Companyia del Foc i Quimi Portet.

www.plederiure.cat

Riu Estiu

(Barcelona)

Del 29 de juny al 31 d’agost

Actuacions teatrals amb to de comèdia tots els dissabtes de juliol i agost excepte el 20 de juliol. Pendent de programació.

www.poble-espanyol.com

Singlot Festival 2019

(Sant Feliu de Guíxols)

Del 4 al 7 de juliol

Inauguració per Andreu Buenafuente i Singlot d’honor a Pepe Rubianes; La gran ofensa, amb La Bendita Compañía; There was a fiesta! (At Carnegie Hall) (4-7). Tarda Podcast i La Resistencia, de David Broncano (5-7). Nadie sabe nada, amb Andreu Buenafuente i Berto Romero; La Tournée de l’Art, amb Quico Cadaval; Las cosas extraordinarias, amb Brays Efe, i Hem de parlar, nene, amb Carlos Latre, Andreu Buenafuente i Berto Romero (6-7). Bona gent, amb Quim Masferrer (7-7).

http://singlotfestival.com

Altres

FesLleCat

(Sant Martí de Tous)

6 i 7 de juliol

El festival posa a disposició dels visitants les històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans en diferents formats artístics. Espectacles: La bossa menuda, amb Mònica Torra, Les dones d’aigua, amb Cia. Líquid Dansa, Carreró de les bruixes, Peccatum, amb Toni Gomila i Catalina Florit, Esperanceta amb Noemí Busquets, Exili. Cor País meu,Apagada de misteri, amb Àurea Márquez, Veus que no veus, amb Pepa Plana, Encantats, amb Montse Dulcet,Senyora de Tous, amb Teatre Nu, Titiritriki, amb Zum Zum Teatre, El venedor d’històries, amb Irineu Tranis, Relats entre pinzells, amb Josep Julien i Toni Ortiz, El món dins un pot, amb el Joglar Descalç, Bèsties i valents, amb Cacauet Teatre i ,Tous és llegenda (producció del festival). I també: presentació del conte La revolta de Santa Jordina, amb David Fernàndez i Lyona, Racons de Llegenda, Scape Room i Laberint de Llegendes.

www.llegendes.cat

Terra de Trobadors

(Castelló d'Empúries)

Del 6 al 8 de setembre

El Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries és un dels primers festivals culturals d’ambientació històrica de Catalunya.

www.terradetrobadors.com

White Summer

(Pals)

Del 3 al 25 d’agost

White Summer és un festival únic en el seu format i contingut que reuneix les últimes tendències en les arts escèniques, el disseny, la música i la gastronomia. Aquest any, amb les actuacions d’Atlantes, Cesc, La Casa Azul (3-8). Candore, Canadà, Raquel Lúa i DJ Maadraassoo (4-8). Bibiana Vallcé, Raquel Lúa, Somnis d’Alícia i Bearold (5-8). Holy Color Party, Alan da Silva, Pariéndola i Suu (6-8). Girafes, Alan da Silva, Francesc Miralles (7-8). Coloured People, Marc Pallarès, Karol Green i Enric Ez, Jambi & Durante i Pavvla (8-8). Africa Moment, Jambi & durante (9-8). Hippos, Fabian D Santacruz, Ricci Nostra, Baile Hominum (10-8). Naturas, Karol Green i Enric Ez, Luz Equorum i French Fries Mr K! i Ley DJ (11-8). Mistura de Mares, Aisha Fey, Intana (12-8). Euphoria, We-Ding, God Willing i El Petit de Cal Eril (13-8). I-Dolls, Euphoria, Andreu Martínez i God Willing (14-8). Meninas, Andreu Martínez, Xevi Verdaguer, Mistura de Mares, Novedades Carminha i Muevelokumbia (15-8). Balkan Paradise Orchestra; Lumen, gegants de llum; Fabian D Santacruz; Mistura de Mares (16-8). El Pot Petit, Antara Flow amb Wanderlust, Duo Brasil, Evil Rosebu i Cariño (17-8). Duo Brasil, Evil Roserbub, Playback Maracas i Cospress (18-8). La Madeja, Clàudia Reig (19-8). Trash, Pariéndola, Tildo Muxart i Viva Suecia (20-8). Ciel, Canela N’Drama i Delaporte (21-8). Marala, Aisha Fey, Luminis i Mawu (22-8). La Gran Família,Cupido (23-8). Cromacolors i Gigacolors, Cesc i DJ Coco (24-8). Jaracandá i la Flor de Maig, Canela n’Drqama, Ricci Nostra i Zahara (25-8).

www.whitesummer.es

FeStival al carrer de Viladecans Del 5 al 7 de juliol. www.alcarrerviladecans.com

El carrer de Viladecans

En la 30a edició del festival, es congregaran 36 companyies que faran fins a 85 funcions pel carrer de Viladecans. Com ja va sent habitual, es programen companyies autòctones (Flou Papagayo, de Mumusic Circus, a la foto) amb d’altres d’àmbit internacional vingudes de Kenya, França i Itàlia. Aquest festivall, imprescindible a la ciutat, integra especialitats com ara el circ, la dansa contemporània i el teatre. Al costat d’Hippos, dels Zum Zum, es pot veure El comediant, de Cascai Teatre; Asteroid, de Campi qui Pugui, i Diòptries, de Toti Toronell Cia.

festival DANSÀNEU Del 25 al 30 de juny. www.dansaneu.cat

Paisatge i espectacles

Al paisatge de la Vall d’Àneu, cal sumar-li els espectacles que connecten amb la natura. El festival es fa allargant les festes del solstici d’estiu. S’inaugurarà amb una acció entre la dansa i la música entre Sol Picó i Marco Mezquida a la Guingueta d’Àneu, i també Júlia Farrero (a la foto, en una actuació a Fira Mediterrània) ensenyarà el seu treball que integra les torxes de Sant Joan. El dissabte 29, el festival acollirà una nova estrena, Retrat en groc, amb el tenora Jordi Molina i l’esbart Ciutat Comtal com a protagonistes. Diumenge, Carles Belda i Gemma Abrié homenatjaran Josep Carner a Esterri d’Anèu. El festival es clourà amb l’espectacle Sa Mateixa,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona