Cinema

Canes, vells coneguts

Moretti, Penn, Ozon, Farhadi i Verhoeven competiran en el festival

Després de suspendre l’edició de l’any passat, per primera vegada en la seva història, a causa de la Covid-19, el Festival de Canes torna amb forces renovades i un enfilall de vells coneguts, de sospitosos habituals. El certamen sempre ha estat fidel als seus auteurs, i un bon grapat dels que competiran en la 74a edició , que se celebra entre el 6 i el 17 de juliol, ja han participat a la secció competitiva del festival i algun fins i tot ha guanyat la Palma d’Or. És el cas de l’italià Nanni Moretti, guanyador de l’edició de l’any 2001 amb L’habitació del fill, que hi presentarà Tre piani. El cineasta francès François Ozon, que hi ha portat molts dels seus films, hi estrenarà aquest any Tout s’est bien passé, mentre que l’iranià Asghar Farhadi, premi al millor guió del 2016 per El cliente, hi presentarà A hero.

Sean Penn, amb Flag Day, en què actuen els seus fills Dylan i Hooper; Paul Verhoeven, amb Benedetta; Wes Anderson amb The French dispatch; Jacques Audiard amb Les Olympiades; Kirill Serebrennikov, amb Petrov’s flu; Par un demi clair matin, de Bruno Dumont; Red rocket, de Sean Baker, i Bergman island, de Mia Hansen-Love, són altres escollits en la secció a concurs. Spike Lee presidirà el jurat oficial que atorga els premis, i Jodie Foster rebrà una Palma d’Or honorífica per la seva trajectòria.

No hi ha produccions catalanes ni espanyoles en les seccions oficials de cine d’aquesta edició, però sí en una secció dedicada a la realitat virtual: el projecte Symphony, impulsat per la Fundació La Caixa, en col·laboració amb el director Gustavo Dudamel, competirà en el circuit Cannes XR - Marché du Film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona