Arts escèniques

El Joan Brossa s’integra a la Fundació

Hausson lamenta que l’Ajuntament de Barcelona, “de forma unilateral”, no els hagi renovat la concessió de La Seca

L’Escenari Joan Brossa, que gestionava el mag Hausson (Julve i Julve SL) els últims anys, ha anunciat que abaixa definitivament el teló. Era una notícia que ja advertia aquest diari el desembre passat . Fa unes setmanes, es presentava el nou projecte de la Fundació Joan Brossa que integra el teatre. en seguirà sent el director artístic de la programació Marc Chornet.

Des de Julve i Julve SL., en un breu comunicat, lamenta que l’Ajuntament de Barcelona, “de forma unilateral i sense fer valdre la pròrroga”, ha decidit no renovar la concessió de La Seca, l’edifici on es troba el teatre. L’Escenari Joan Brossa ha agraït als mitjans de comunicació que tot el que han fet durant 24 anys des del petit Espai Escènic Joan Brossa (1997-2011) fins a l’Escenari Joan Brossa (2011-2021). De fet, l’Escenari Joan Brossa és la continuïtat de L’Espai Escènic Joan Brossa que va obrir les seves portes el desembre de 1997 de la mà de Hermann Bonnín i Jesús Julve, Hausson. El mag va fer la darrera actuació el 28 de març en aquest teatre, tot i que pretén seguir actiu en altres formats.

El setembre de 2011 es va traslladar a l’edifici de La Seca al carrer Flassaders, adquirint el nom de La Seca Espai Brossa. D’aquesta manera va entrar a formar part de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona. Set anys després, al setembre del 2018, i amb el nom d’Escenari Joan Brossa es va iniciar una nova etapa, sempre tenint com a referent els seus principis fundacionals, la figura de Joan Brossa i el seu univers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona