Llibres

Dues perles d’ostres no tan diferents

L’editorial Nórdica Libros presenta dos llibres excel·lentment editats que recullen obres no gaire conegudes de dues autores molt diferents però amb trets similars, com ara plantar cara en un món dominat pels homes i, és clar, ser unes bones escriptores.

Transformaciones és un recull de poemes de la nord-americana Anne Sexton (1928-1974) en què capgira 16 contes de fades dels germans Grimm, afegint-hi referents contemporanis, humor i lectures feministes. Han estat ben traduïts per María Ramos i els il·lustra Sandra Rilova.

L’edició inclou un annex amb la versió original en anglès de cada poema en què la guanyadora del Pulitzer el 1967 juga amb la Ventafocs, la Blancaneu, Hansel i Gretel...

La gallega Emilia Pardo Bazán (1851-1921), famosa per Los pazos de Ulloa, també va conrear la narrativa. L’escriptora Care Santos ha triat 10 contes de l’autora gallega i els ha reunit amb el títol de La cita y otros cuentos de terror. A més de la temàtica, en què hi ha assassinats, cementiris, fantasmes, taüts i força sang, els contes estan units per la força de les il·lustracions d’Elena Ferrándiz.

Care Santos es declara fan de Pardo Bazán des que la va descobrir a tercer de BUP i va investigar qui era aquella autora naturalista, de classe benestant però combativa en una època encara més masclista que l’actual.

La prolífica autora va escriure més de quatre-cents contes –a més de novel·les, teatre, assajos periodístics, llibres de viatges...–, així que potser Santos algun dia farà una nova selecció temàtica de contes de Pardo Bazán. De moment, tal com recomana l’autora mataronina en el pròleg: “Damas y caballeros, pasen y lean.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles