Cinema

Marlowe a s’Agaró

Liam Neeson és el detectiu Philip Marlowe en un film de Neil Jordan que s’ha rodat a l’Hostal de La Gavina

L’equip de rodatge fa uns dies va estar rodant a la Floresta de Sant Cugat del Vallès

Si es fes una llista dels detectius més famosos de tots els temps, ben segur que Philip Marlowe l’encapçalaria. A més de l’àmbit literari, el detectiu privat creat per Raymond Chandler va fer un salt a la popularitat gràcies a les interpretacions d’actors de la categoria de Humphrey Bogart, Robert Mitchum i Elliott Gould en les successives adaptacions cinematogràfiques. Ara, un altre actor reputat com és Liam Neeson encarna aquesta icona del gènere negre posant-se sota les ordres del seu compatriota irlandès Neil Jordan, amb el qual ja havia treballat a Esmorzar amb Plutó (2005). I bona part del rodatge d’aquesta producció hollywoodiana, de la qual també ha transcendit que inclou entre altres intèrprets Jessica Lange –en el que serà un retorn esperat a la pantalla gran–, està tenint lloc a diverses localitzacions catalanes.

Concretament, ahir mateix l’equip de rodatge d’aquesta pel·lícula encara estava completant l’última jornada de filmació a l’Hostal de La Gavina de s’Agaró (Baix Empordà), on malgrat les fermes mesures de seguretat a l’exterior es delatava la presència de la producció amb el reguitzell de cotxes clàssics aparcats al pàrquing de l’hotel –que fa una setmana va tancar les portes donant per finalitzada la temporada– i per una bandera dels Estats Units que onejava en un pal de l’entrada. Aquests dies també molta gent va veure molt moviment de filmació a la zona de Treumal i cala Cristus de Platja d’Aro –a tocar, però a l’altra banda del municipi–, tot i que ningú ha confirmat que fos de la mateixa producció.

Aquesta nova adaptació d’un cas de Marlowe parteix d’un guió a càrrec de William Monahan (Infiltrats) basat en La rossa dels ulls negres, una de les novel·les amb les quals l’escriptor John Banville va allargar la carrera detectivesca de Marlowe després de la mort de Chandler.

També, fa pocs dies va transcendir per xarxes socials i algun diari local que el barri de la Floresta de Sant Cugat del Vallès es va transmutar en Los Angeles dels anys cinquanta. Concretament es van localitzar escenes per la carretera de Vallvidrera, on es van poder observar senyals en anglès on s’hi podia llegir “Laurel Road 2900”. Espais de possible interès haurien estat les escales Tarruell o el Casino, que s’adiuen a l’estètica amb què s’ambienta el relat. També s’ha publicat que la filmació s’allargarà fins a finals de novembre, encara que cap altre municipi català –per qüestions de confidencialitat en els contractes– hagi anunciat que serà el marc d’aquesta producció de la qual no se sap encara el títol oficial.

Pel que fa l’argument, se centra en un Marlowe enfonsat en la misèria, solitari i sense feina, a qui contracten perquè trobi l’examant d’una hereva glamurosa. El detectiu aviat es trobarà embolicat amb la part més vulnerable de la indústria cinematogràfica de Hollywood i enmig del foc encreuat d’una llegendària actriu i la seva ambiciosa filla. La producció de la pel·lícula és a càrrec del reputat Gary Levinsohn (Salvar el soldat Ryan, Jack Reacher).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona