Un grup de blocaires de l'Ebre organitza un «hanami» literari a Paüls

La festa remet a les celebracions japoneses per l'arribada de la primavera

Tot va començar amb una entrada d'Àngel Lluís Fernàndez, de Móra la Nova, al seu bloc. Fernàndez va penjar-hi unes fotografies de la Ribera d'Ebre quan floreix la fruita dolça. I a Jordi Arrufat, també blocaire ebrenc, se li va encendre la llum. Si al Japó fan una festa per celebrar l'arribada de la primavera i la floritura dels cirerers (l'hanami), per què no podem fer-la a les Terres de l'Ebre? La idea va agradar als blocaires ebrencs, ja que entre Miravet i Paüls es produeix el 50% de cireres del territori, i la celebració ahir va ser realitat.

Una trentena de persones, vingudes tant de l'Ebre com del Camp de Tarragona, van participar a la Vall d'en Baiges de Paüls en el primer hanami de les Terres de l'Ebre. L'objectiu no era altre que, aprofitant la bellesa natural de les comarques de l'Ebre, passar una bona estona en companyia. Cadascú va portar pastes, té o sake, un licor japonès, per compartir-ho amb la resta de participants. A més, els organitzadors van proposar que, qui hi anés, portés algun text per llegir, per celebrar un hanami literari. Alguns, seguint la tradició nipona, van llegir haikus, que són composicions molt breus, i d'altres van preferir recitar algun poema acompanyats de la melodia d'una guitarra. Jordi Arrufat es va mostrar molt satisfet amb la participació, ja que tot i el mal temps, va assegurar que «havia estat un èxit». A més, la iniciativa només es va difondre a través dels blocs i d'internet i, tal com va comentar Jordi Arrufat, «l'acte no hagués estat possible sense la xarxa social que hi ha a les Terres de l'Ebre». Pel que fa al futur de la festa, la intenció és repetir-la l'any que ve i preparar un acte més organitzat, amb molta més difusió. De moment, la iniciativa d'ahir ja va tenir el suport de l'Ajuntament de Paüls, que hi va participar amb coca i pastes per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona