Cultura popular

Minyons... presents!

Els Minyons de Terrassa descarreguen el primer 3 de 9 de la represa castellera per celebrar la seva 43a diada, amb què es tanca la ‘minitemporada’ del 2021

La represa ja té castell de 9! Fa 28 anys, el 21 de novembre de 1993, els Minyons de Terrassa carregaven el primer 2 de 9 de la història i inauguraven l’era de la gamma extra dels castells. Ahir, 21 de novembre de 2021, els Minyons de Terrassa descarregaven el primer castell de 9 de la represa castellera; és a dir, el primer que es veia després que la pandèmia obligués a aturar l’activitat. La transcendència no és la mateixa, òbviament, però per al món casteller acabar aquesta curta minitemporadeta de dos mesos mal comptats exhibint un castell de 9 té un valor tangible i simbòlic important.

Ahir, a la plaça Vella de Terrassa es respirava molt d’ambient casteller i de sensacions retrobades, que es feia palpable en cada salutació i en cada conversa. En aquest escenari, els Minyons s’hi van sentir còmodes des del primer moment, tot i que molts portaven per dins el cuquet sempre molest de les “grans diades”.

Amb la intenció d’espolsar nervis, la colla va arrencar amb un 4 de 8 reforçadet, per donar confiança i evitar ensurts. I va ser en segona ronda quan els Minyons es van llançar al repte del 3 de 9. Es tractava del segon intent enguany d’un castell de 9, després del no reeixit dels Castellers de Vilafranca per Tots Sants.

Protegit i projectat cap amunt per un folre molt ben col·locat, el tronc va iniciar un ascens que es va controlar de principi a fi. El ritme va ser més que correcte, tenint en compte la manca de rodatge normal i poca experiència d’una canalleta tan nova com valenta i decidida, que va dibuixar una carregada i una sortida immaculades. No va saltar cap alarma en tota la seqüència, i a la conclusió les abraçades eren de victòria important. Els Minyons ho havien fet.

Posteriorment, la colla va afrontar la segona estrena de la jornada: un 2 de 8 que, en aquesta ocasió sí, es va haver de treballar a fons a la descarregada, amb un sobreesforç del folre altament meritori, per culminar l’obra amb èxit. I encara quedava el comiat, en forma d’un pilar de 6, també el primer que s’apuntava la colla, que va anar al límit tant abans de carregar-se com després. Però el van salvar. Ahir, decididament, era el dia malva.

‘Borinots’ i Gausacs

Van completar el cartell de la 43a diada dels Minyons els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat. Especialment meritori el cas dels borinots, que dissabte descarregaven el seu primer 4 de 8 des que han tornat a fer castells, a Gràcia, i ahir el van repetir amb un control absolut. Els de Sants també van firmar el 5 de 7 i el 7 de 7. Pel que fa als Gausacs, van tenir en el 5 de 7 la seva millor construcció.

El món casteller tanca el 2021 amb un castell de 9 pisos que serveix d’estímul per encarar-se al futur. Serà la temporada que ve, la que s’ha de viure amb absoluta normalitat i la que descobrirà amb quina musculatura es compta, realment, per afrontar l’apassionant camí de la reconquesta. Terrassa, punt i seguit...

TERRASSA, PLAÇA VELLA

Minyons de Terrassa: 4/8, 3/9f, 2/8f, P/6 Castellers de Sants: 5/7, 4/8, 7/7, 4P/4 Castellers de Sant Cugat: 5/7, id4/7a, 4/7a, 4/7, 3P/4


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona