Cultura

El monestir de Sant Miquel de Cuixà escollit una de les Set Meravelles de Catalunya

Sant Miquel de Cuixà és actualment el monument més interessant de l'arquitectura preromànica

El Monestir de Sant Miquel de Cuixà, a Codalet (a Conflent) ha estat elegit per votació popular com una de les Set Meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya.

Segons ha informat l'organització Capital de la Cultura Catalana que promou aquesta iniciativa, juntament amb Catalunya Ràdio, Sant Miquel de Cuixà, situat al peu del Canigó i fundat el 879, ha aconseguit el 34% dels 2.117 vots emesos pels ciutadans.

Fa escassos dies que La Seu Vella de Lleida i el conjunt arqueològic de Tàrraco van ser escollides com a primeres dues meravelles de Catalunya.

L'elecció de les Set Meravelles de Catalunya és una iniciativa impulsada i desenvolupada per l'Organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio, amb la voluntat de divulgar el patrimoni català d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.

De les catorze propostes de meravella de l'àrea dels Pirineus, les més votades han estat Sant Miquel de Cuixà, amb 34% dels vots i les esglésies romàniques de la vall de Boí, amb un 31%. Les altres dotze propostes eren l'antiga Abadia de Santa Maria de Gerri de la Sal, la Basílica de Santa Maria de Talló de Bellver de Cerdanya, la Catedral de La Seu d'Urgell, el Claustre i Santa Tomba d'Arles, el Crist de Sant Vicenç de la Llaguna, l'ecomuseu de les Vall d'Àneu, l'església de Sant Joan d'Isil, l'església de Santa Maria d'Arties, l'església Santa Maria de Covet, la Farmàcia Esteva de Llívia, el monestir de Sant Martí del Canigó i el museu d'Art Modern de Ceret.

Sant Miquel de Cuixà és actualment el monument més interessant de l'arquitectura preromànica o del romànic inicial. Els elements més destacats són el claustre reconstruït, l'església de tres naus, la cripta i el campanar.

El calendari complert d'elecció de les Set Meravelles del patrimoni cultural material de Catalunya es pot consultar a www.ccc.cat, on també hi ha assenyalades les 100 propostes que opten a convertir-se en alguna de les Set Meravelles de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA