Cinema

‘Alcarràs’ se’n va als Oscar

L’Acadèmia del Cinema Espanyol el tria per a l’apartat de millor film internacional

Com ja va passar amb ‘Pa negre’ el 2012 i ‘Estiu 1993’ el 2018, es torna a presentar un film en català

La pel·lícula de Carla Simón Alcarràs representarà Espanya en la categoria de millor film internacional dels Oscar, segons va fer públic ahir l’Acadèmia del Cinema Espanyol. La producció catalana s’ha imposat a les altres dues finalistes, Cinco lobitos i As bestas per competir a la 95a edició dels premis Oscar, que s’entregaran el 12 de març del 2023 a Los Angeles (EUA). Tal com ja va passar el 2012 amb Pa negre i el 2018 amb Estiu 1993 –l’opera prima de la mateixa Carla Simón–, el cinema estatal estarà representat per una pel·lícula parlada en llengua catalana en aquesta categoria dels premis de l’Acadèmia de Hollywood.

Des que el 16 de febrer passat Alcarràs va guanyar l’Ós d’Or de la Berlinale, la pel·lícula de Carla Simón s’ha convertit en un veritable fenomen, sense gaires antecedents en el cinema independent. Fins i tot ha arribat a ser el film estatal més taquiller, superant les produccions comercials estrenades els primers mesos del 2022. Ara mateix se situa en tercer lloc, amb 2,19 milions d’euros de recaptació, i s’ha començat a estrenar en altres països europeus. En guanyar la Berlinale, es va garantir la distribució a tot Europa i Amèrica i en territoris d’altres continents. El portal de la crítica Metascore, amb valoracions dels principals mitjans anglosaxons, li atorga una puntuació mitjana de 87 sobre 100.

Actors no professionals

Alcarràs està protagonitzada per una família d’aquest poble del Segrià que fa la darrera collita d’un camp de préssecs que tenen arrendat des de fa 80 anys. Carla Simón va fer un ampli càsting d’actors no professionals a la comarca per escollir els protagonistes d’aquesta història de ficció. Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín, Ainet Jounou i Josep Abad van ser els escollits per als papers principals. El film es va estrenar el 29 d’abril passat i encara es pot veure en cinemes catalans. També està disponible en plataformes com Filmin, Movistar+, Rakuten TV, Google Play...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA