Cultura

Joel Joan: "S'ha d'aconseguir que el cinema doni a conèixer la cultura catalana"

Cinema

El president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, ha defensat el poder de les pel·lícules per donar a conèixer la cultura catalana. El repte més immediat és aconseguir realitzar "set o vuit pel·lícules bones" i "dues o tres" que es converteixin en "campanades internacionals" perquè el cinema "obre a les persones la porta de moltes cultures".

"Veus uns paisatges, uns turbants, una llengua que no situes" dins una pel·lícula i aquell és el primer contacte que tens amb una cultura que "no coneixes". Joan confia en el futur de la recent nascuda Acadèmia i es mostra convençut que el trofeu Gaudí de cinema serà "desitjat" en pocs anys pels professionals del sector.

L'actor Joel Joan ha explicat que la intenció de l'Acadèmia és ser el primer certamen europeu en premiar un film cada any. Ser els primers "posarà a l'agenda de les acadèmies europees la nostra gala", assegura.

L'Acadèmia nomina pel·lícules que, per exemple, comptin "amb una part important de l'equip que sigui català". Aquest fet permetrà veure competir films com El cant dels ocells amb Transsiberian.

Un escriptor necessita "talent i un ordinador", però un cineasta necessita "talent i dos milions d'euros". El cinema català és "la ventafocs de la nostra cultura" però no és un cas aïllat a Europa, tot el contrari, no els hi surten "els comptes ni als anglesos", lamenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.