Art

exposicions

Raül Franch: l’art que emergeix de la natura

Raül Franch, un especialista del Resin Art, exposa la seva obra durant tot aquest mes de maig a la sala d’exposicions de la delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, situada al passatge de la Farinera Teixidor de Girona. Aquesta és la primera exposició individual de Franch, que es defineix com un gran amant de la natura que viu amb la contradicció de plasmar la bellesa de la natura amb un material poc ecològic: la resina. Raül Franch, nascut a Badalona i ara establert a la Fosca, a Palamós, ha arribat al món de l’art després de passar per l’ensenyament com a professor d’educació física, com a entrenador de bàsquet (el van premiar com a millor entrenador de Catalunya), després d’haver gestionat l’escola de submarinisme Fosca Divers i d’haver fet llargs viatges arreu del món. “Buscant sempre poca gent i molta vida animal.” Quan va optar pel món de l’art es va centrar en la resina, aquest material que ja feia temps que observava, per crear i mantenir aquella comunió amb la natura que buscava en els seus viatges. Amb aquest material plasma, de forma abstracte, la lluna, l’espai, el cel, la vida animal...

“El Raül no pinta, les seves mans modelen i recreen imatges d’espais recondits i amagats inspirats en la llunyania de llocs divins i insospitats que ningú no ha vist mai, i ens les ofereix plasmades en unes peces vives i seductores en què les mirades que les recorren es perden en els lumínics pigments que formen un univers, oníric, únic i magistral”, exposa en Lluís, un visitant de l’exposició, admirat per l’obra de Franch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona