Altres

Disseny

exposició

CaixaForum imprimeix el futur amb l’exposició ‘Print3D’

A través de més de 200 peces impreses, la mostra que s’ha inaugurat avui ensenya quins son els usos de la tecnologia de la impressió en 3D i les possibilitats que té per a transformar el mon

Pròtesi personalitzades per a l’àmbit de la medicina, prototips científics, un vestit únic i fet a mida amb resines, instruments nous que creen música com mai hem sentit, un pont o qualsevol estructura arquitectònica imaginada, alimentació impresa i, per què no, una estació per quan l’humanitat vulgui habitar el planeta Mart. Tot això i més és el que la tecnologia de la impressió 3D permet fer i això només és el principi. Tot just aquesta eina tecnològica revolucionària està a les beceroles i el seu cost disminuint a marxes forçades per a poder continuar reimprimint la realitat.

D’això tracta l’exposició titulada Print3D que CaixaForum Girona ha inaugurat avui i a través de la qual vol aprofundir més sobre aquesta tecnologia ràpida, senzilla, econòmica i tan versàtil. A través de més de 200 peces exposades al llarg de les dues plantes del majestuós edifici de la Fontana d’Or, la mostra explora l’impacte de la impressió 3D i n’analitza les possibilitats que ens ofereix i oferirà en un futur proper.

Al llarg del recorregut, el visitant pot veure les múltiples aplicacions pràctiques amb les quals s’està utilitzant la impressió 3D (medicina, moda, construcció, art...) i com aquesta és cada dia més accessible i capaç de produir a escales i mides que fins fa uns anys eren impensables (des de la microscòpica a la colossal). I, com bé ha explicat a la presentació César García Sáez, l’assessor cinetífic de l’exposició, encara que sembli ciència-ficció, ja és una realitat la bioimpressió de teixits vius o la futurible construcció del primer habitatge lunar.

Més enllà de l’exposició, la Fundació la Caixa proposa activitats durant els mesos en què la mostra romandrà al CaixaForum (fins a finals del mes d’agost). Des d’un cicle de conferències a càrrec d’importants especialistes en aquesta matèria, a tallers per a infants on els alumnes i participants podran aprendre com es dissenya una impressió, passant per visites comentades en diferents formats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA