Cultura

El líder d'Antònia Font publica una novel·la amb referents pop

Literatura

El compositor, lletrista i líder del grup mallorquí Antònia Font, Joan Miquel Oliver (Palma, 1974), narra en clau pop i amb una prosa àgil, humorística i onírica, sovint pròxima al discurs automàtic, els alts i baixos emocionals d'uns personatges variats en la seva primera novel·la, titulada El misteri de l'amor (Empúries).
Toni Amengual, alter ego de l'autor, guia el lector per uns meandres emocionals en què trobarà "un escultor una mica inútil, que no en té ni idea i que s'ha fet multimilionari", i la seva dona, una exmodel "preciosa" però un xic desequilibrada i que ha d'ingressar en un centre psiquiàtric per recuperar-se.

Oliver, protagonista
"Tenia ganes d'escriure sobre aquesta qüestió, començo a tenir l'estabilitat emocional d'una persona adulta", ha explicat Oliver, i ha reconegut que "el personatge narrador" és ell, tot i que no li ha succeït "tot el que li ha passat" al narrador.

Oliver, que porta deu anys al capdavant d'Antònia Font, ha reconegut que "sempre" ha tingut "interès per escriure narrativa", una cosa que en opinió seva "no és gaire diferent" d'escriure cançons. "Tant me fa escriure llibres o fer discos, no tinc la sensació que sigui diferent més enllà de la diferència de format", ha assegurat.

Poca lectura
Tot i el seu debut literari, Oliver ha reconegut que llegeix "molt poquet", perquè no té "paciència" i els llibres li "cauen de les mans" abans d'acabar-los. Sobre El misteri de l'amor ha indicat que "els anirà molt bé" als que no tinguin gaire afició a la lectura, perquè "tot està molt condensat" i conté en 183 pàgines "probablement el que un altre hauria explicat en 500".

L'autor ha considerat que El misteri de l'amor és una novel·la pop, perquè conté "referents musicals que tothom coneix".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.