Cultura

Sense futbol fins que algú pagui

Televisió

El conflicte per l'emissió dels partits del Barça per TV3 continua. La setmana passada la televisió catalana no va poder oferir el derbi amb l'Espanyol de la Copa del Rei. Tampoc el partit de Copa contra el Mallorca d'aquest dijous. Ara, el problema s'agreuja i podria afectar el Barça-Sporting de diumenge.

El FC Barcelona manté obert un litigi amb Televisió de Catalunya (TVC) per un deute de 29 milions d'euros corresponent a l'explotació dels drets d'emissió dels partits de Lliga de la temporada 2007-2008. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja va remarcar la setmana passada en un comunicat que el deutor d'aquests 29 milions era Audiovisual Sport (AVS) i que TVC n'era el "garant solidari".

L'inici del conflicte
Des del FC Barcelona recorden que és TV3 el principal responsable del conflicte que s'ha generat ara perquè, tot i haver adquirit els drets d'emissió dels partits del Barça, va cedir fa uns anys la seva explotació a AVS. Segons fonts blaugranes, en l'última jornada de la Lliga de la temporada passada, Audiovisual Sport va exigir al Barça ser l'única empresa que tingués accés a l'estadi. Però el Barça va deixar entrar TV3 i la resposta d'Audiovisual Sport va ser deixar de pagar els drets.

Davant l'impagament "d'uns drets ja explotats", el Barça va decidir portar Audiovisual Sport i TVC als jutjats, un cas que encara està pendent de sentència. Amb tot i davant l'impagament del deute, el Barça va decidir pressionar TV3 com a "garant solidari" del deute per aconseguir el pagament dels 29 milions d'euros.

Les negociacions entre el Barça i TV3, que segons les dues parts han estat continuades i obertes, s'han encallat i el resultat d'això s'ha traduït en la no emissió dels últims partits de la Copa.

El Barça és qui té l'última paraula perquè TVC pugui emetre o no els partits, encara que des de la CCMA insisteixen en recordar que TV3 té un contracte amb Mediapro, que és l'empresa cessionària dels drets. Des del Barça, però, recorden que són ells qui cedeixen els drets a Mediapro i, per tant, els qui tenen l'última paraula.

Les audiències que generen els partits de futbol són molt sucoses i la televisió pública catalana intentarà fins al final garantir l'emissió dels partits, en obert i en català.

Ara, el Barça demana a la CCMA la redacció d'un aval en què quedi clar que el club cobrarà els 29 milions d'euros de la Corporació si finalment Audiovisual Sport es desentén del deute. Des de la CCMA recorden que TV3 no exercirà la seva condició de garant a no ser que hi hagi una sentència ferma contra Audiovisual Sport i que aquesta empresa continuï sense pagar.

D'altra banda, el Barça va decidir fa dues setmanes i arran del conflicte obert treure de les samarretes dels jugadors els logotips de TV3. "Fins que no se solucioni el conflicte no renovarem l'acord de patrocini amb TV3", apunten fonts del club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.