Cultura

El MNAC digitalitzarà els seus fons i s'obrirà a visites virtuals

No es podrà visitar per internet fins d'aquí un any i mig, però al desembre ja es podrà consultar un catàleg de 1.900 obres

Com ja han fet altres museus com el del Prado, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) posarà al servei dels internautes tot el seu material. Tothom qui ho vulgui el podrà visitar íntegrament per internet, segons ha avançat aquest dilluns el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Fonts del museu han informat que les visites virtuals no es podran fer fins d'aquí un any i mig com a mínim, perquè ara estan començant a digitalitzar les obres de les col·leccions permanents.

Al desembre d'enguany pujaran a la xarxa un catàleg-inventari amb 1.900 obres del museu, que anirà creixent durant tot l'any que ve fins a tenir en versió digital totes les obres que formen el museu nacional català.

Les mateixes fonts han informat que la web del museu haurà d'actualitzar-se perquè ara és "una mica estàtica" i  "tal com està" no pot compatibilitzar-se amb una visita virtual. "Fa falta una web 2.0", han indicat.

En el projecte participen set persones a temps complet, a més a més de conservadors, restauradors i fotògrafs del museu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.