Cultura

'Refree' i Roser Aguilar, premis Ciutat de Barcelona de música i audiovisuals

Raül Fernández, ànima de 'Refree', i Roser Aguilar, directora de 'Lo mejor de mí', han estat guardonats amb els Premis Ciutat de Barcelona en la categoria de música i audiovisuals, respectivament. Germana Civera, per l'espectacle de dansa 'Fuero(n)', i l'estudi Lagranja pel disseny de l'aparcabicicletes 'Key' també han estat premiats. Els guardons, impulsats per l'Ajuntament de la ciutat i que inclouen una vintena de categories, es lliuraran el pròxim 12 de febrer a L'Auditori. També ha rebut una menció especial l'equip del projecte 'Mater', promogut pel FAD.

El premi de música s'ha concedit a Raül Fernández, 'Refree', per la diversitat, la quantitat i la qualitat del conjunt de la seva obra al llarg del 2008'. El jurat, format per Mingus B. Formentor, Javier Pérez Senz, Albert Puig, David Albet i Eva Vila, destaca especialment 'el concert que va oferir dins el cicle Digressions de l'Auditori i el disc compacte 'Música para el exilio'.

En la categoria d'audiovisuals, el Ciutat de Barcelona és per a Roser Aguilar, que ha debutat en la direcció amb 'Lo mejor de mí'. El jurat, compost per Lluís Bonet Mojica, Agustí Villaronga, Andrés Hispano, Eduardo de Vicente i Rosa Vergés, ha acordat atorgar-li per mostrar 'la capacitat de transmetre emocions amb senzillesa i efectivitat'.

Germana Civera també ha estat reconeguda en la categoria de dansa pel muntatge 'Fuero(n)'. El jurat, format per Carmen del Val, Rosli Ayuso, Bàrbara Raubert i Joaquim Noguero, li ha concedit per 'la intel·ligència i la sensibilitat amb què ha abordat una peça coral sobre el pas del temps, sobre el que el temps pren i el que dóna, aplicat a la memòria de la dansa i, en particular, al record viscut pels seus protagonistes a Barcelona i a Catalunya'.

El Premi Ciutat de Barcelona de Disseny és per l'estudi 'Lagranja', per l'aparcabicicletes 'Key', 'perquè proposa un nou model de mobiliari urbà més proper a la ciutadania i que convida a la seva utilització. Així mateix, evidencia l'aposta de la ciutat per una mobilitat més sostenible'.

El jurat, format per Xavier Costa, Anatxu Zabalbeascoa, Jordi Pericot, Enric Jardí i Raquel Pelta, també concedeix una menció especial a l'equip del projecte 'Mater', promogut pel FAD, per 'l'aportació científica i estratègica que facilita als dissenyadors el coneixement de nous materials'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona
cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Girona