Cultura

Andorra tria temes en català per anar a Eurovisió

Eurovisió

Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA) han seleccionat els tres artistes finalistes per representar el Principat en el pròxim festival d'Eurovisió, i en aquesta ocasió, a diferència de la passada edició, ha optat per dos temes en català i un en anglès, que serà traduït al català.

El jurat, format per vuit professionals vinculats al món de la música, la televisió i el festival d'Eurovisió, ha escollit les propostes de Marc Canturri, Lluís Cartes i Susanna Georgi com les finalistes d'entre les 107 que s'hi han presentat.

Durant el mes de gener que ve, els teleespectadors d'Andorra Televisió decidiran a través de missatges de telèfon mòbil la cançó que representarà Andorra a Eurovisió recuperant així una fórmula utilitzada altres vegades, després que en l'edició d'aquest any s'escollís directament la cantant catalana Gisela, que va interpretar un tema en anglès.

La primera cançó seleccionada per a la final és la de l'andorrà Marc Canturri, que cantarà Estrelles d'or, balada composta pel català Marc Durandeau. La segona proposta finalista és obra de Susanna Georgi, una jove d'origen danès i resident a Andorra de fa tretze anys, que interpretarà el tema Get a life (Aconsegueix una vida). En aquest cas, la cançó serà traduïda al català. El tercer projecte finalista és el de Lluís Cartes i la cançó Exhaust, un tema que forma part de la maqueta del seu segon disc.

RTVA, a través d'un comunicat, ha afirmat que l'objectiu d'aquest any és trobar una proposta que "triomfi a Andorra i que destaqui en la semifinal" del festival d'Eurovisió, que tindrà lloc al maig a Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.