L'arxiu de la Ribera d'Ebre exposa el procés d'industrialització a Catalunya

Un obrer provant un braç ortopèdic després d'haver perdut el seu en una fàbrica, fotografies de l'interior de les grans indústries que explotaven els seus treballadors a la Barcelona de principis del segle XX. Aquestes són algunes de les imatges que es podran veure fins al 15 de maig vinent a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre. Es tracta de l'exposició La vida dels treballadors catalans al primer terç del segle XX: les llavors de la revolució, produïda per l'Arxiu Nacional de Catalunya i que consta de dos plafons i 75 fotografies. Per qüestions d'espai a Móra d'Ebre només se'n podran veure unes cinquanta, va explicar el seu director, Gerard Mercadé, que va destacar l'impacte d'unes imatges que retraten a la perfecció la penúria dels treballadors, moltes d'elles realitzades per alguns dels fotògrafs més importants del moment, com Gabriel Casas o Brangulí.

Exposició a la Torre

Des que es va constituir fa només dos anys, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre té clar que un dels seus objectius és promoure l'activitat cultural a la comarca. Una mostra és l'exposició que es va inaugurar ahir, però el seu director ja treballa amb una mostra de producció pròpia que preveu inaugurar l'11 de setembre a la Torre de l'Espanyol. Serà una exposició de documents de la Torre, el primer municipi que va cedir el seu fons documental a l'arxiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.