cultura

Amposta

Torna el Moulin Rouge ebrenc

Un centenar d'artistes van pugnar ahir per actuar en la Tercera Festa del Mercat

L'antic teatre-cafè Ampolino hi arribarà al maig

Amb motiu de la celebració del centenari de l'atorgament del títol de ciutat a Amposta, la capital del Montsià es vesteix del 900 i exposa tradicions i espectacles per al record i gaudi dels assistents. Aquest és el tercer any de la Festa del Mercat i l'Ajuntament, junt amb la DH Company d'Aldover, brinda l'oportunitat d'imaginar que al segle XX a la ciutat s'hi localitzava l'Ampolino, un teatre-cafè amb actuacions de varietats, una mena d'equivalent d'El Molino de Barcelona o el Moulin Rouge de París. Per fer realitat aquest somni, ahir dissabte, de 10 a 12 i de 16 a 20 hores, al Casal d'Amposta, es van realitzar càstings entre més de cent actors, ballarins, mags, cantants i músics, per determinar els artistes que participaran en una festa que arriba els dies 14 i 15 de maig.

En concret s'estan preparant la ja típica sarsuela i tres espectacles més, que integren diferents números. Amb la gent que es seleccionarà dels càstings d'ahir, es realitzarà un espectacle de cinema mut i un altre de varietats amb intèrprets, músics i ballarins. “La majoria de les representacions s'acabaran de muntar en funció de la gent amb la qual comptarem. Algun aspirant m'havia comentat si podia actuar amb animals, potser una serp. Perfecte! Estem oberts que ens sorprenguin”, explicava Joan Manel Guijarro, membre del jurat i organitzador de DH Company.

La majoria dels aspirants eren d'Amposta i de les Terres de l'Ebre en general, però amb entusiasme Guijarro explicava que també havien respost a la convocatòria, que subratllava el requisit als aspirants de tenir ganes de passar-s'ho bé, artistes de diferents punts d'Espanya com ara Sevilla i Madrid. “La temàtica de les revistes musicals ha despertat molt interès. Volem agafar persones procedents de diferents escoles de dansa o de música, grups, gimnasos... perquè treballin junts per al dia de la festa. Alguns es coneixeran en els assajos. És una experiència molt enriquidora i formativa”, apunta.

Un cop signat el contracte dels drets d'imatge i superada la cua d'espera per entrar a l'auditori, els artistes preparaven l'escenari al seu gust, feien l'últim retoc de vestuari i maquillatge i es plantaven a l'escenari. Una part del càsting havia d'estar preparada, ja que en la convocatòria es demanaven explícitament dos minuts assajats. Després el jurat podia demanar als candidats, o a alguns membres dels grups aspirants, més proves de les seves aptituds reptant-los a improvisar.

Com a novetats, la regidora de Cultura, Mari Mar Panisello, destacava que aquest any la cursa enigmàtica del dissabte arrancarà amb més força, perquè durant la vigília s'hauran col·locat ja les paradetes al carrer. Tanmateix, la festa no tindrà acte inaugural perquè hi haurà la campanya per a les eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen