cultura

El Govern municipal de Banyeres agraeix el suport del Consell Valencià de Cultura

Amb aquest nou informe sols resta esperar la decisió de la Conselleria de Cultura per a l'aprovació del Parc Cultural de l'Aigua

El Govern municipal del Partit Popular de Banyeres de Mariola ha fet públic el seu agraïment al Consell Valencià de Cultura pel seu suport a la sol·licitud de declaració BIC del projecte Parc Cultural de l'Aigua que pretén impulsar.

Per a l'equip de govern, «resulta gratificant haver obtingut el suport del Consell Valencià de Cultura amb este informe favorable, el qual, junt a l'informe emés a finals de juliol per la Universitat d'Alacant, s'elevaran a la Conselleria de Cultura, per a sol·licitar la declaració de BIC d'este parc cultural de l'aigua”. Així mateix, agraeix a l'escultor Vicente Ferrero, natural de Banyeres i membre del Consell Valencià de Cultura, «el seu interés i dedicació en l'elaboració i defensa de l'informe elevat al ple d'este organisme».

El Parc Cultural de l'Aigua és un projecte de gran magnitud que mostraria la indústria paperera dels segles XVIII al XX i està constituït per una xarxa hidràulica que comprén assuts, séquies, basses i molins, entre altres elements de gran valor històric, patrimonial, cultural, ambiental i etnològic. El parc abastaria el tram del riu Vinalopó comprés des de l'assut del molí l'Ombria, a l'altura de la font del Sapo, fins al molí l'Espenta, incloent l'assut, font, séquia i bassa del molí l'Ombria, l'assut i llavador del molí Serrella, l'assut, séquia, aqüeducte i basses de decantació del molí Sol, el molí Torró amb el seu assut i font, el molí Pont i el molí l'Espenta, entre altres elements hidràulics.

El complex cultural seria el primer d'estes característiques al País Valencià i tindria un doble objectiu. Per una part, la protecció del patrimoni industrial i hidràulic, especialment davant del projecte del Ministeri del Medi Ambient que contempla la destrucció d'assuts centenaris. En segon lloc, incentivaria el desenvolupament local mitjançant la potenciació del turisme cultural en una zona ja consolidada com és la zona d'acampada del molí l'Ombria i la Ruta dels Molins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.