cultura

El romànic tancarà dos dies a la setmana

Totes les esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades patrimoni de la humanitat per la Unesco tancaran dos dies a la setmana: diumenge a la tarda, dilluns tot el dia i dimarts al matí. La resta de dies de la setmana es combinarà: algunes esglésies obriran al matí, i d'altres a la tarda.

Fins ara, obrien cada dia de l'any excepte l'1 de gener i el 25 de desembre. Aquesta mesura és conseqüència de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que ha presentat el Centre del Romànic de Boí davant la impossibilitat de poder fer-se càrrec del sou de tots els treballadors per la retallada de les subvencions públiques. L'ERO afecta 7 dels 12 treballadors. L'alcalde de la Vall de Boí i responsable del Centre del Romànic, Joan Peralada, ha advertit que si a finals d'any el centre no pot assegurar els 180.000 euros de la Generalitat i els 60.000 de la Diputació compromesos per al 2012, no es descarta acomiadar tres treballadors més, segons declaracions recollides per l'agència ACN.

Tant si arriben les subvencions com si no, el Centre del Romànic també està estudiant com a mesura addicional un increment del preu de l'entrada a les esglésies. Aquest increment, que no s'ha detallat, entraria en vigor a partir de l'1 de gener. Ara l'entrada a una església costa 1,5 euros, i 6 euros l'entrada a totes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona