cultura

Jugant amb la història

Som molts els que durant la nostra infantesa, preadolescència i, en una llarga el·lipsi temporal, en l'actualitat –en el meu cas, justificant-ho amb la burda excusa de la paternitat– ens hem passat llargues hores jugant amb els clicks. Uns jugàvem a recrear les pel·lícules d'indis i vaquers i el setè de cavalleria que vèiem els dissabtes a la mítica Sesión de tarde. Altres, a reproduir en viu les aventures de pirates i corsaris que llegíem amb delectació en aquells clàssics il·lustrats de les Joyas Literarias Juveniles de Bruguera. També, per què no, ens abonàvem als anacronismes més agosarats i convertíem el terreny de joc en un autèntic calaix de sastre intemporal. Perquè la possibilitat de recrear mil i una històries és allò que més ens captiva i apassiona d'aquests petits ninots de joguet, ara comercialitzats per Playmobil però antigament per Famobil.

És per això que els més fanàtics ens hem acostat a l'exposició temporal Play stories –servida per l'associació Somosclicks de Barcelona– i que al llarg d'aquest estiu té lloc al Museu Arqueològic de Girona, en què es recreen escenes històriques que ens traslladen a la vida dels homes de la prehistòria, als contactes comercials de fenicis i ibers, als ritus de momificació de l'antic Egipte, a les guerres romanes contra els invasors bàrbars i a l'època en què els dinosaures regnaven la Terra. L'exposició és relativament senzilla. Queda petita en el marc monumental del monestir de Sant Pere de Galligants on les sis escenes estan col·locades en un racó fosc i amagat. S'ha de dir, però, que les maquetes estan d'allò més aconseguides, destacant per sobre de totes les de temàtica prehistòrica i la medieval, amb la recreació d'una desfilada de cavallers en una vila dissenyada amb tota mena de detalls.

Per complementar aquesta mostra de caràcter anecdòtic, destaquen els tallers per a la mainada que ha organitzat el Museu del Cinema, i que consisteixen a fer una animació amb la tècnica de l'stop motion. Aleshores sí que els clicks prendran vida com mai!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
saló

El Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes