cultura

Emotiu comiat a Andreu Alfaro

Una nombrosa representació de la cultura, la societat i la política del País Valencià i de la resta de territoris de parla catalana es va aplegar ahir a Godella per donar el darrer comiat a l'escultor Andreu Alfaro, mort aquest divendres als 83 anys. L'estudi de l'artista va ser el lloc escollit per celebrar una emotiva cerimònia en què es va sonar El cant dels ocells, de Pau Casals, una ària italiana i la cançó que el cantant Raimon va dedicar a Alfaro, Andreu, amic.

El conseller de Cultura Ferran Mascarell va emfasitzar que des del País Valencià Alfaro va ser “un gran amic de la cultura catalana”. També present a la cerimònia, el president d'honor d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, va dir que amb la mort d'Alfaro “mor una generació, la de Joan Fuster, Renau, Sanchis Guarner, la generació que va portar el país cap a cotes més altes de dignitat”. Climent va remarcar que l'escultor va estar “al costat de la reivindicació del nostre país i dels Països Catalans”. Raimon, emocionat, també va lamentar que el final d'Alfaro posa el final d'una generació i que se sentia “en la intempèrie”.

La directora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar, va recordar que Alfaro va ajudar a crear l'IVAM, que actualment té 18 obres seves. El museu ja prepara un homenatge a l'artista. En la cerimònia també hi van ser presents la Generalitat Valenciana, per mitjà de la seva consellera de Cultura, María José Català, i representants de formacions polítiques com ara el PSPV-PSOE i Esquerra Republicana del País Valencià. Exconsellers de cultura socialistes com ara Carme Alborch i Ciprià Ciscar, i artistes com el cantant Paco Muñoz, també van dir adéu ahir a Alfaro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.