cultura

Misteris medievals

Enric Crespi combina la novel·la de cavalleria amb la ciència-ficció per relatar a ‘La comanda' el viatge d'un frare de Sant Pere de Rodes a la Catalunya profunda

Fra Carolus i l'home d'armes Perot Romaní busquen les respostes a un estrany misteri

Ens trobem a les acaballes del segle XIII. L'abat del poderós monestir de Sant Pere de Rodes fa cridar fra Carolus, un monjo que sota els seus hàbits oculta un passat misteriós que el tortura, perquè investigui uns estranys fets que han succeït a Vallfogona, i que les veus populars atribueixen tant a circumstàncies sobrenaturals, com a una aparició del Maligne.

En temps de credulitats inversemblants i moltes supersticions, l'Església tem que s'hagin recuperat antics mites pagans. En el seu llarg viatge fra Carolus comptarà amb la protecció de l'home d'armes Perot Romaní. D'aquesta manera comença La comanda, una novel·la de cavalleria que combina la crònica medieval amb la ciència-ficció, i que és obra d'Enric Crespi i Mas (Barcelona, 1944), banyolí d'adopció, que professionalment s'ha dedicat al món de la publicitat i que té diferents obres publicades, com ara Personajes y temas del Graal, un referent en aquesta temàtica.

Per fer aquesta novel·la, l'autor ha apostat per ser el màxim de fidedigne en la recreació de l'època relatada, la qual cosa es pot apreciar tant en la riquesa del llenguatge com en l'aprofundiment en fets històrics reals, i en la narració dels usos i costums propis de l'edat mitjana. En definitiva, és una peça de l'actual literatura catalana que recupera el gènere de la ciència-ficció, que no es prodiga entre els nostres autors.

Amb aquest llibre, l'editorial Nautilus Comunicació i Cultura inicia un projecte que combina cultura i tecnologia, ja que, a més del pur interès literari, també es proposa promoure el turisme de misteri, en primer lloc a les comarques gironines i més endavant, a tot Catalunya. En aquest sentit, El Punt Avui de demà publicarà l'enunciat d'un concurs a partir d'alguns dels enigmes plantejats per aquesta obra. Als primers 50 encertants de les cinc preguntes del concurs se'ls premiarà amb un exemplar de La Comanda.

Per divulgar aquest projecte literari i turístic, els editors han creat la web www.discoverit.cat amb la finalitat de promoure el turisme a les comarques del país, per descobrir-hi misteris, llegendes i la cultura tradicional catalana. L'edició del llibre té el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineus de Girona.

L'autor de la novel·la ha fet que els seus protagonistes transitin per més d'una vintena de pobles de les comarques gironines, i també s'endinsen a poblets de la Catalunya més profunda, com ara Saldes o Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà). La història arrenca a Sant Pere de Rodes (Alt Empordà) i transcorre per Banyoles, Ripoll o Vallfogona fins arribar a l'església de Sant Sebastià de Sull, a Saldes.

‘LA COMANDA'
Enric Crespi ha escrit una novel·la d'aventures de ciència-ficció medieval, editada per Nautilus Comunicació i Cultura, amb un total de 616 pàgines. El preu de venda al públic és de 21,90 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic