cultura

L'Ajuntament de Morella critica que la Generalitat reobrisca Morella la Vella sense avisar

Després de cinc anys, la Conselleria de Cultura ha reobert les pintures rupestres de Morella la Vella a un mes d'eleccions i sense notificar-lo a l'Ajuntament de Morella

L'Ajuntament de Morella ha criticat que la Conselleria de Cultura haja reobert Morella la Vella sense notificació ni cap avís. Després de que aquest enclavament d'art rupestre, declarat Patrimoni de la Humanitat, haja estat tancat els últims cinc anys, l'administració autonòmica ha obert les portes a un mes d'eleccions.

El portaveu de l'equip de govern del consistori morellà, Ernesto Blanch, afirma que “aquesta no és la forma de fer les coses. Després de cinc anys d'abandonament absolut de Morella la Vella, temps en el què l'Ajuntament de Morella ha exigit la reobertura i s'ha oferit per treballar en esta i per gestionar-lo, sempre amb la intenció de potenciar l'enclavament i que es realitze una correcta gestió, la Conselleria de Cultura reobre aquest patrimoni per la porta de darrere: sense notificar-lo a l'Ajuntament de Morella, sense avisar a ningú i a un mes d'eleccions”.

En aquest sentit, l'administració autonòmica tampoc s'ha posat en contacte amb l'Oficina de Turisme de Morella per traslladar que es reobria aquest enclavament, precisament en uns dies en els què la localitat rep milers de visitants. Per tot això, Blanch afirmava que “aquest procés de reobertura és la culminació de l'autèntic despropòsit de gestió de la Conselleria de Cultura a Morella la Vella”.

Aquest procés de reobertura constata que no hi ha un projecte que garantisca la correcta gestió d'aquest enclavament i que s'ha deixat tot en mans de la improvisació.

En aquests cinc anys en els que ha estat tancat este paratge, hi ha hagut projectes de particulars per donar impuls a este enclavament, com el projecte de bisons que es va presentar fa dos anys, o que l'Ajuntament de Morella sempre es ha oferit per gestiona-lo.

Cal assenyalar que la Conselleria de Cultura, després que aquest espai romanguera tancat durant cinc anys, va licitar l'explotació de la gestió per la desorbitada quantitat de 175.000 euros. La subhasta va quedar deserta, ja que és un preu inabastable per cap empresa local, tal com es va denunciar des de l'Ajuntament de Morella. Des d'aleshores, s'ha exigit que es traslladara el projecte i que es realitzaren reunions per reobrir amb garanties aquest enclavament, però la Conselleria de Cultura no s'ha posat en contacte amb el consistori local.

L'art rupestre de l'Arc Mediterrani, del qual forma part Morella la Vella, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat fa setze anys. Aquestes pintures, dins del terme municipal de Morella i situades al costat de la masia del mateix nom, romanen tancades al públic des de principis de 2010.

En aquest període, a l'Oficina de Turisme de la localitat s'han registrat queixes de visitants que han arribat a posta a la ciutat per conèixer aquestes pintures rupestres i que no han pogut fer-ho a l'estar tancades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic