Tradició amb ironia i respecte

Electrotoylets presenta avui «Volempamboli» a Platea

Xavi Lloses, David Ibáñez i Adrià Bauzó, tres músics molt versàtils i vinculats al món del jazz, van crear Electrotoylets per poder actuar a la Xina «amb instruments que entressin a la maleta i amb un repertori que coneguéssim tots, com són les cançons tradicionals catalanes». Després tot es va accelerar: van fer una estada al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, van actuar al Sònar, a la fira Mediterrània de Manresa i als Dijous de Perpinyà: pocs grups mostren tanta versatilitat. «Som l'únic grup del món que ha tocat al Sònar i, la setmana següent, en un concert de Joventuts Musicals a la Bisbal, davant de 150 avis que es coneixien totes les cançons i estaven encantats.» Electrotoylets és un grup «per a tots els públics... amb curiositat».

El disc inclou revisions en clau d'electrònica juganera d'Els segadors –amb un fragment inserit de l'Spain de Corea–, Virolai, Santa Espina, La Moreneta i El noi de la mare, tema triat per al videoclip. Avui actuaran amb dues megapubilles i el videojòquei Cinextrill, que els ha construït un món de caganers, porrons i codis binaris.

«El aullido» de Frederic Amat

Frederic Amat, artista plàstic, és el director del curtmetratge El aullido, basat en un guió de Guillermo Cabrera Infante, en què invoca un escenari conegut com és el seu poble natal, Gibara, a Cuba. Amat presenta avui (19h) l'obra al Cinema Truffaut. En l'acte hi seran presents els actors Jordi Vilches, Enrique Irazoqui i Josep Maria Domènech, així com Míriam Gómez, vídua de Cabrera Infante.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa