cultura

Actuació urgent al Corral de la Gala de Cadaqués

L'Ajuntament de Cadaqués aposta per desencallar la rehabilitació del Corral de la Gala, que Salvador Dalí va comprar a mitjan anys cinquanta com a refugi per a la seva musa. L'edifici, marcat per l'empremta del geni surrealista, fa anys que està en desús.

El ple de divendres va aprovar una partida de 65.000 euros per dur a terme una actuació urgent que permeti reobrir l'espai, tot i que la inversió total s'ha calculat en 400.000 euros. L'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, diu que fins ara al corral “no s'hi ha pogut fer mai res perquè es troba en un estat precari” i que, amb aquestes obres, es vol convertir “en un espai visitable o un lloc on s'hi puguin fer activitats”. La intenció és que, un cop l'edifici s'hagi condicionat, amb el vistiplau de la Fundació Gala-Salvador Dalí, el corral s'inclogui en el triangle dalinià.

Salvador Dalí va comprar aquest corral a un pastor de Queralbs l'any 1953, amb la intenció que fos un refugi per a la seva musa. L'edifici té uns mil metres quadrats, una quarta part dels quals estan construïts. I el pintor va decorar les estances, afegint-hi elements característics del seu particular univers. Inaugurat el 1957, el corral va ser escenari de celebracions durant més d'una dècada, però va caure en desús a final dels anys seixanta, quan Dalí va veure necessari allunyar Gala de Cadaqués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]