cultura

Gironella presenta una festa major amb més espais i tradició

Gironella se supera un any més amb una festa major renovada, però amb una clara mirada cap als seus orígens. En aquesta edició, que serà del 18 al 23 d'agost, l'Ajuntament ha augmentat el pressupost que es destina a la festa fins als 70.000 euros i això ha permès enriquir el programa i acostar els actes a tot el poble. En aquest sentit, s'ha planificat un programa pensat per “exprimir al màxims totes les zones del municipi i crear espais que les diverses seccions de la festa identifiquin com a propis”, ha dit l'alcalde, David Font.

Segons l'alcalde, la festa major de Gironella és “sense cap mena de dubte la millor de la comarca, tenint en compte la quantitat d'actes que aglutina, però també la qualitat de tots ells”. Font ha destacat que, des de fa anys, “la festa major té la capacitat d'atraure tota mena de públic”, i per això des del consistori s'intenta “fer que cadascuna de les activitats que s'hi encabeixen estigui a l'alçada”.

Una de les grans novetats d'aquesta edició és la recuperació del ball de l'almorratxa per diumenge, sortint de missa. D'aquesta manera, el ball no només es ballarà dissabte, al festival de dansa folklòrica, sinó que també es farà l'endemà. Segons l'alcalde, “no hi ha perill de perdre el ball, però sí de no trobar balladors que el facin”. Per això, recuperar el ball de diumenge servirà perquè els balladors que ja el dominen puguin convidar a dansar-lo a qualsevol vilatà i, d'aquesta manera, s'incrementarà el nombre de persones capaces de ballar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia