Comunicació

La crònica

Deixeu que us duguin a L’Hort

‘Et portem a l’Hort’ neix del viver de projectes en què s’està convertint L’Hort Coworking

La frase feta Anar a l’hort té unes connotacions sexuals evidents i prou conegudes. Vol dir anar-se’n al llit, copular, fer l’amor, cardar, manxar, rostollar... tal com recullen els diccionaris de sinònims. També, com així ho reconeixen passavolants en una enquesta realitzada aquests dies a peu de carrer: “passar-s’ho bé”, el més discret, o “un quiqui”, el més destraler. Però tractant-se d’un videopòdcast titulat Et portem a l’Hort, que és qui ho preguntava, és cert que en pot sorgir un dubte raonable: no serà pas un programa de cuina, d’horticultura o directament de pagesia...?

Efectivament, jugant amb aquesta ambigüitat i tenint en compte que gastronomia i sexualitat tot sovint poden anar unides, s’ha covat aquest videopòdcast gastronòmic que fa temps que anuncia que es parlarà de menjar i beure i “passar-s’ho bé”. També de sexe, no anàveu tan desencaminats, com ahir en vam ser testimonis durant la gravació del primer programa parit a Girona.

Et portem a l’Hort ha nascut d’aquest viver de projectes en què s’està convertint L’Hort Coworking, ubicat al bell mig del carrer del Carme, un espai que s’està especialitzant i reconvertint-se en un estudi de ràdio i pòdcast obert a creadors de continguts, comunicadors i professionals de l’audiovisual. D’aquí va sorgir Montiliving, el primer programa a gestar-se i que ho està petant com l’equip de futbol de la ciutat al qual està dedicat, o més recentment Equilibrio positivo, centrat en el creixement personal. Concretament, aquest programa nou sorgeix del projecte que han endegat la mateixa gerent del local, Xon Martínez Aguilera, una reconeguda interiorista i emprenedora empordanesa que tenia ganes de tirar endavant un programa sobre una de les seves passions conegudes, la gastronomia; Jordi Àvila, un comunicador gastronòmic saltenc que no para i es pot seguir a més de les xarxes en el Tot es mou, de TV3, i Xevi F. Güell, un fotògraf publicitari gironí especialitzat en gastronomia i alimentació també reputat en el sector. Un trio imbatible, en què cadascú aporta el seus ingredients i ens ha presentat un primer plat per llepar-se els dits.

És clar que, amb el primer convidat al bateig, el tret estava prou assegurat. Ni més ni menys que Pep Nogué, “una veu autoritzada” i “un garrotxí il·lustre” que, com una bona llevadora, va saber portar a molt bon terme aquest primer part del tàndem Xon & Àvila, que promet. Com es va demostrar només de començar el xou, en Pep ja va prendre la iniciativa tot preguntant com aquests dos es van conèixer. “És que no em quadreu”, va dir. I, sense ni donar peu a la resposta, ell mateix es va aventurar... I sí, “Bingo!”, com va cantar la mateixa Xon, va ser “en una platja nudista”. La temperatura tot just començava a pujar.

Així, amb aquest aperitiu humorístic, van arrencar els tres un programa que passa volant, d’una factura impecable, com ja podeu escoltar i/o visualitzar perquè ja està publicat a les xarxes i a plataformes especialitzades (Spotify, Ivoox, Youtube ...). L’entrevistat, que demostra allò que sempre defensa –“allà on hi ha greix hi ha alegria”–, va explicar, entre altres perles, com va conèixer Pere Tàpies –“canviant l’aigua al canari en una festa del cava”– i va confessar que va viure almenys tres anys en una furgoneta aparcada en un pàrquing. El conductor de La fonda (CatRàdio) també va dir que el posaven “catxondo” les intervencions d’amics i coneguts (com ara els cuiners Xavi Aguado i Lluc Quintana). Vinga, fogons amunt!

Un dels moments estel·lars, ja us ho avancem, va ser quan la Xon en directe li va oferir una truita a la brasa feta feia poc a l’hort, el que té a la part posterior del local, d’allò més genuí i que dona nom a la cosa. Com en un duel de l’Oest, es va fer el silenci..., fins que en Nogué va exclamar: “Perquè estic casat, si no, et tirava els tejus!” I tot el públic rient fins que ens la van repartir entre el públic i realment enamorava els àngels, tal com la va qualificar. Van tornar a parlar de titoles i l’Àvila va dir sentir-se “l’espelma” d’aquest trio tan divertit que es va formar i que de ben segur que es tornarà a reunir. Mentrestant, els que ja hem pogut gaudir d’aquest primer xeflis ja hem demanat reserva per a un segon, que ja podem anunciar que comptarà amb un cuiner de gran categoria que donarà tant o més joc, de ben segur. Si us conviden a L’Hort, no ho dubteu, hi sereu molt benvinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia