cultura

Màlaga alça el teló

‘The Pelayos' inaugura avui el festival de cinema espanyol, en què tornen a ocupar un lloc rellevant les produccions catalanes

Imanol Uribe, Daniel Burman i Benoît Jacquot presenten els seus nous films
en la secció oficial

El cinema català acostuma a deixar empremta al Festival de Màlaga, on els darrers anys han estat guardonades pel·lícules com ara Tres dies amb la família, Herois o Catalunya über alles!, i de moment, en l'edició que arrenca aquest vespre, ja ha deixat empremta en la selecció. Dos directors catalans participen en la secció oficial: Eduard Cortés ha dirigit la pel·lícula d'inauguració, The Pelayos, protagonitzada per Daniel Brühl i Lluís Homar, i Xavi Puebla signa A puerta fría, protagonitzada per Nick Nolte.

En una programació que, a priori, promet un llistó més alt que l'edició de l'any passat, la secció oficial també inclou quatre produccions catalanes: Els nens salvatges, film de Patricia Ferreira protagonitzat per dos valors del gran planter de nens i joves actors catalans, Marina Comas i Àlex Monner; Kanimambo, d'Abdelatif Hwidar, Adán Aliaga i Carla Subirana, que ofereixen la seva visió particular sobre Moçambic en una producció de Lluís Miñarro; Memorias de mis putas tristes, adaptació de la novel·la de García Márquez a càrrec del danès Henning Carlsen, i El sexe dels àngels, film de Xavier Villaverde amb Astrid Bergès-Frisbey i Álvaro Cervantes.

Destaquen també de la secció oficial les darreres pel·lícules d'Imanol Uribe (Miel de naranjas, un altre drama ambientat en la postguerra) i de l'argentí Daniel Burman (el director d'El abrazo partido ve amb la comèdia romàntica La suerte en sus manos). El director francès Benoît Jacquot clausurarà el Festival de Màlaga amb Les adieux à la reine, protagonitzada per Léa Seydoux, Diane Kruger i Virginie Ledoyen.

La presència catalana s'estén també a la secció de documentals, amb títols com ara Cuando seas padre comerás huevos, El foso o El difícil arte del paseo, i al premi Eloy de la Iglesia, concedit a Cesc Gay pel seu cinema personal i innovador. Elena Anaya rebrà el premi Màlaga, i Jaime Chávarri, el premi Restrospectiva. Les joves estrelles de la televisió espanyola, perseguides per una legió de fans en aquest festival, apareixen més aviat en gales i actes paral·lels, fora de la secció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.