cultura

música

Neix Í-taca, un nou festival reivindicatiu i musical amb ous i pomes com a entrades

Amb el subtítol ‘Cultura i acció al Baix Empordà', el nou festival s'obrirà el 19 de maig amb una pujada al Montgrí i inclourà concerts a la Pera i a Monells

L'equip organitzador del festival Jazzpera ha decidit iniciar una nova etapa i crear un festival més ampli estilísticament, ideològicament i geogràficament parlant, amb un fort caràcter reivindicatiu, en aquests temps de crisi i d'atacs a la cultura en forma d'IVA estratosfèric. El nou festival es diu Í-taca i té com a subtítol Cultura i acció al Baix Empordà. Es portarà a terme entre el 19 de maig i el 6 de juliol a la Pera i Púbol, Torroella de Montgrí i Monells.

Seguint l'exemple combatiu del Teatre de Bescanó i les seves pastanagues “per la salut de la cultura”, el festival Í-taca posarà a la venda lots d'ous ecològics de la granja Gallarets de la Pera i pomes de la cooperativa Girona Fruits, que serviran com a entrades del festival, amb un IVA del 5%, corresponent a aquests aliments, i no del 21%, com el que s'ha aplicat des de Madrid a les entrades dels espectacles. “La cultura hauria de ser un producte de primera necessitat i tributar com a tal”, afirma el director del festival, Fran Arnau, de Link Produccions. El públic podrà adquirir els ous i les pomes a través del web del festival, on haurà d'imprimir un comprovant que presentarà el dia del concert. Allà rebrà el producte que hagi triat i una entrada com a regal.

El festival s'obrirà el diumenge 19 de maig amb una pujada a peu al castell del Montgrí. Tots els participants aniran vestits amb una samarreta vermella on es llegirà el lema del festival –La cultura no és un luxe– i, un cop a dalt, podran gaudir d'un concert en què actuaran Mazoni, Sanjosex, Rosa Pou, Xavi Lloses i altres artistes empordanesos. Els instruments es carregaran fins al castell amb burros catalans i durant l'acte es gravarà un vídeo amb càmeres aèries per deixar testimoni de l'acció. També hi haurà un dinar al peu de la muntanya.

El festival també reunirà alguns dels noms destacats del jazz català que han passat per les cinc edicions del Jazzpera –Andrea Motis, Clara Luna, Susana Sheiman, Llibert Fortuny, Xavi Maureta, Esteve Pi i Biel Ballester– en un concert de producció pròpia que es podrà veure a la Pera, sota la direcció de Joan Chamorro. També es faran concerts a la Casa Museu Gala-Dalí de Púbol i a la plaça fortificada de Monells.

El festival també manifestarà el seu compromís social donant un euro de cada entrada dels concerts més destacats a entitats de la comarca com ara el Banc dels Aliments.

LA XIFRA

5%
és el tipus d'IVA aplicat als ous i les pomes que el festival posarà a la venda com a entrades dels concerts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.