Economia

economia

escorxadors

Càrnies en Lluita celebra la inspecció a Le Porc Gourmet

Càrnies en Lluita es felicita, en un comunicat emès ahir, que Inspecció de Treball hagi visitat l’escorxador de Santa Eugènia de Berga (Osona), Le Porc Gourmet, i continua denunciant que “els comportaments fraudulents d’algunes empreses del sector carni posen en perill el benestar de milers de famílies treballadores”. En el cas d’aquest escorxador propietat del Grupo Jorge, “s’està posant tota la comarca en una situació d’emergència social, a causa de l’acomiadament arbitrari i del tot inacceptable de centenars de persones, només com a represàlia, perquè reclamen que es compleixi la llei”. En aquest sentit, Càrnies en Lluita demana la readmissió immediata dels 28 treballadorsque van ser acomiadats fa unes setmanes en negar-se a canviar a una cooperativa gallega, i reclama que “de forma immediata es comprometin a garantir a tots els treballadors i treballadores afectats un treball digne i segur”, així com també tots els seus drets socials.

“Denunciem que el Grupo Jorge, amb l’empresari Jorge Samper com a cervell maquinador, i com a principal conspirador contra la llei catalana de cooperatives, està disposat a burlar-se’n acudint als mètodes més vils: «O et sotmets als meus dictats renunciant als teus drets, o la teva família passarà gana»”, afirma Càrnies en Lluita. A banda dels 28 treballadors acomiadats per Le Porc Gourmet a finals de gener, a partir de l’1 de març uns 500 treballadors de la falsa cooperativa Clavial també podrien quedar a l’atur si no accepten fer un canvi de cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia