Economia

Un 12,5% més de turistes a Montserrat fins al juny

La muntanya rep durant el primer semestre de l’any 1,29 milions de visitants

Es podrien tornar a superar els 2,5 milions de persones a final d’any

Continua creixent el nombre de turistes que pugen a Montserrat. Entre gener i juny, un total d’1.291.701 persones van visitar la muntanya, segons dades del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Això significa un augment del 12,5% respecte del mateix període de l’any passat. Si es manté el ritme de visites, a final d’any es podria tornar a arribar a la xifra rècord de 2,5 milions de visitants que es va aconseguir l’any passat.

Els 1,2 milions de visitants es refereixen als turistes que arriben amb cotxe, autobús, tren o aeri al monestir. Però, a més, el Patronat comptabilitza a través d’uns ecocomptadors les persones que accedeixen a peu al parc natural a través de les diverses entrades que hi ha a Collbató, Marganell, Monistrol de Montserrat i el Bruc. En aquest cas, en la primera meitat de l’any, han accedit al parc natural un total de 298.741 persones, un 3,49% més que un any abans. Pel que fa a les activitats programades que el Patronat controla des de fa un any i mig, en les dades de gener a juny, s’ha detectat un increment del nombre de persones que hi participen del 20%. En concret, s’han registrat més de tres mil persones més que en els primers sis mesos del 2016, quan s’acabava de posar en marxa la nova normativa. S’han comunitat 15 activitats més.

Creix un 33% l’ús de l’aeri

Pel que fa al mitjà de transport que usen els turistes que visiten el monestir, l’aeri és el que ha registrat un increment més important en el primer semestre de l’any. En concret, 167.411 turistes han optat per aquesta opció, un 33% més que un any abans. El tren cremallera també ha tingut un increment important, en aquest cas del 17%, fins a arribar als 298.137 usuaris. La majoria de visitants (826.153) continua arribant per carretera i l’aparcament ha registrat un augment de les visites del 6,49%. En concret, el nombre de busos que arriben al monestir ha pujat un 10% i fins ara aquest any ja n’hi han pujat 9.274. En el cas dels cotxes, fins al juny van accedir al recinte 111.436 vehicles (3,27% més).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona