Els interns de centres penitenciaris gironins podran treballar en empreses vinculades a la patronal FOEG
Un conveni fomentarà la reinserció en sectors com ara l'agricultura o la construcció
La consellera va explicar que aquest acord forma part del projecte de la Generalitat per garantir la formació, dins i fora del centre penitenciari, de tots els reclusos. «Estem incorporant un model per tal de transformar les tasques que es fan dins les presons, com ara les de cuina o rentar roba, en cursos de formació», va dir Tura, segons la qual, els presos, un cop finalitzen les condemnes, poden certificar coneixements en determinades feines.
D'aquesta manera, la FOEG col·laborarà amb el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire), derivant les necessitats de personal que tenen les empreses associades a la patronal cap a la borsa de treball del Cire. L'objectiu és reinserir els interns en els sectors que hi ha a la FOEG, com són les noves tecnologies, serveis a les persones, agricultura, comerç, automoció, construcció o hostaleria. Així, la borsa de treball del Cire, la primera d'una entitat pública a Europa dirigida a presos en semillibertat, serà el pont entre el món penitenciari i el laboral.
A més, es donarà a conèixer entre els empresaris gironins el ventall d'activitats productives que es desenvolupen en els tallers del Cire per tal de fomentar les possibilitats d'ocupació dels interns en règim tancat.
Segons dades del Cire, el passat 2009 es van oferir cursos i tallers a 5.091 presos –malgrat baixar el nombre de tallers un 20%–, 3.778 van trobar feina, dels quals 2.046 ho van fer a través de la borsa de treball.