Economia

Silence ocuparà un espai de més de 55.000 m2 a la Zona Franca

La mesa de Nissan es tornarà a reunir aquesta setmana amb l’empresa per acordar una proposta final

Silence ocuparà un espai de més de 55.000 m2 a la Zona Franca, a la planta que Nissan deixarà buida, segons ha confirmat aquest dimarts la comissió en un comunicat. Així, tal com va avançar aquest dilluns l’ACN, el fabricant de motos elèctriques ha acceptat instal·lar-se a la Zona Franca i ha presentat una proposta per compartir els terrenys de Nissan amb el hub de descarbonització, liderat per QEV Technologies i BTech. La reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan d’aquest dilluns ha acordat tornar-se a reunir amb Silence durant aquesta setmana per acordar una proposta final. Així, els terrenys de Montcada i Reixac serien pel hub. Està previst que tot plegat es desencalli a finals de març.

A banda, el hub d’electromobilitat, que és el candidat a ocupar gran part dels terrenys de la Zona Franca amb una planta multimarca, ocuparà una àrea d’aproximadament 375.000 m2, on es produiran diversos models de vehicles elèctrics. A la Zona Franca també es reservaran tres espais –un de 70.000 m2 i dos de 30.000 m2- per projectes logístics i industrials que complementaran al hub. Aquests projectes encara estan per determinar.

Pel que fa als terrenys de Montcada i Reixac, els membres de la comissió han autoritzat el hub a utilitzar la planta pels seus processos d’estampació i de producció de components. Ara bé, el pla de negoci ha de ser aprovat per la mesa. Així mateix, els actius de Nissan de la planta de Sant Andreu de la Barca es traslladaran a la fàbrica de Montcada i Reixac.

Aquestes propostes, que es van tractar aquest dilluns la reunió de la mesa de reindustrialització, s’han de “treballar al detall” amb els agents afectats, inclòs el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), segons ha detallat la mesa. La pròxima reunió es farà en un termini “màxim” de quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona