Economia

El Vívid serà tot presencial i pretén atreure nous públics

El festival comença l’1 d’abril i dura un mes

Inclou 68 propostes enoturístiques

Es recuperen tasts en espais singulars i el primer serà a la Pedrera de Barcelona

El fes­ti­val eno­turístic de la Costa Brava, el Vívid, recu­pera la pre­sen­ci­a­li­tat en totes les acti­vi­tats que es desen­vo­lu­pa­ran. Aquest any, el Vívid tindrà 68 pro­pos­tes eno­turítiques, començarà l’1 d’abril i se cele­brarà al llarg de cinc set­ma­nes (fins a l’1 de maig). El vice­pre­si­dent pri­mer del Patro­nat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dul­sat, va cele­brar ahir durant la pre­sen­tació de les acti­vi­tats que el fes­ti­val pugui dei­xar enrere els actes híbrids perquè “el turisme i l’eno­gas­tro­no­mia són i han de ser pre­sen­ci­als”. Els orga­nit­za­dors han recor­dat, això sí, que es man­tin­dran algu­nes de les res­tric­ci­ons sanitàries. Mal­grat tot, asse­gu­ren que el model del fes­ti­val que pro­jec­ten ja dona molta segu­re­tat, perquè la majo­ria de les acti­vi­tats són de petit o mitjà for­mat i també són a l’aire lliure.

Entre els objec­tius d’aquesta vui­tena edició del fes­ti­val es vol atreure més públic de Bar­ce­lona per difon­dre els vins de la Deno­mi­nació d’Ori­gen (DO) Empordà fora del ter­ri­tori. És per això que el pri­mer acte que es farà serà un tast acom­pa­nyat amb música a la Pedrera de Bar­ce­lona.

Dul­sat asse­gura que les últi­mes edi­ci­ons del fes­ti­val han tin­gut un 90% d’ocu­pació de mit­jana i uns 2.000 par­ti­ci­pants cada any. La gran majo­ria d’ells pro­ve­nen de la demar­cació de Girona (66%), men­tre que un 34% venen de Bar­ce­lona. A més, un 95% dels usu­a­ris “en fan una valo­ració de bona o molt bona”.

En aquesta edició del Vívid es fomen­ta­ran encara més els esmor­zars de for­qui­lla entre vinyes, que arri­ba­ran als 14 àpats en dife­rents punts. Aquests esmor­zars con­sis­tei­xen a parar taula enmig de les vinyes i els cui­ners de la Cuina del Vent i els enòlegs de la DO ofe­rei­xen als comen­sals una pro­posta d’esmor­zar amb pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat mari­dats amb vins de la zona.

També es faran tasts en entorns sin­gu­lars i a més de la Pedrera es tras­lla­da­ran també aquest any al mones­tir de Sant Pere de Rodes, al de Sant Quirze de Colera i al de Santa Maria del Mar de Calonge. A més, el pre­si­dent del Con­sell Regu­la­dor de la DO Empordà, Xavier Albertí, des­taca que un dels tasts es farà al cas­tell de Quer­mançó, de Vilajuïga, un entorn “màgic” envol­tat per una lle­genda.

El fes­ti­val també plan­teja acti­vi­tats d’eno­tu­risme actiu, com ara un pas­seig pels arros­sars de Pals que acaba amb una visita al celler de Mas Geli, on els par­ti­ci­pants podran tas­tar plats fets amb arròs i vi de l’Empordà. També es farà un tast mari­dat al Cen­tre de Repro­ducció de Tor­tu­gues de Gar­ri­gue­lla o una marxa popu­lar entre vinyes a Espo­lla i Sant Cli­ment Ses­ce­bes. A Can­ta­llops, el celler Vinya dels Aspres plan­teja un acti­vi­tat deno­mi­nada ViViVi. En aquesta, els par­ti­ci­pants podran degus­tar el vi men­tre escol­ten un con­cert de violí i vio­lon­cel. Al llarg del fes­ti­val també hi haurà espec­ta­cles de dan­ses con­tem­porànies amb tasts de vins o con­certs de jazz amb una arros­sada.

Les entra­des ja estan a la venda a través de la pàgina web del fes­ti­val.

LA XIFRA

66
per cent
dels assistents al festival són de la demarcació de Girona i el 34% restant, de la de Barcelona.

LA FRASE

Un 95% dels usuaris del Vívid dels últims anys en fan una valoració de bona o molt bona
Jaume Dulsat
VICEPRESIDENT PRIMER DEL PATRONAT DE TURISME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia