Economia

Un any del caos

Com que la majoria d’afectats ja han rebut compensacions aquests han retirat les demandes civils presentades

Quan s’està a punt de complir un any de la fatídica jornada –28 de juliol del 2006– en què uns 400 treballadors d’Iberia van envair les pistes i van paralitzar l’aeroport de Barcelona durant més de set hores, ningú no ha hagut de fer front a cap sanció, tot i que hi ha un procés penal en curs contra Iberia a l’Audiència de Barcelona per la investigació que va obrir la fiscalia.

Però ja han cobrat una indemnització econòmica per danys i perjudicis gairebé la totalitat de les 18.170 persones que van presentar una reclamació a AENA i van ser admeses a tràmit per l’ens públic. Com que la majoria d’afectats ja han rebut compensacions aquests han retirat les demandes civils presentades.

La protesta dels treballadors d’Iberia ha costat al govern espanyol més de 4,5 milions d’euros. És de suposar que aquests diners seran reclamats a Iberia, però ni AENA ni la companyia aèria van confirmar aquest extrem. Fonts d’Iberia van indicar, però, que “no ens consta haver pagat res a AENA però si hem rebut alguna reclamació segur que s’ha presentat un recurs”, ja que la companyia entén que “només hem d’indemnitzar els passatgers afectats per overbooking i no pas pels retards i això és el que fem”.

Però si com a empresa Iberia de moment n’ha sortit impune no poden dir el mateix 61 dels 400 treballadors de la companyia que van envair les pistes de l’aeroport i que van ser sancionats amb suspensió de feina i sou per 16, 45 i 60 dies depenent de la seva implicació en la protesta. N’hi ha nou que estan pendents de judici ja que van ser detinguts per la Guàrdia Civil i estan imputats per delictes de sedició, alteració de l’ordre públic i desobediència a l’autoritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA