Economia

Aerolínies del grup Marsans presentaran un projecte per convertir el Prat en un "hub"

Air Comet, Aerolíneas Argentinas i Spanair, totes elles propietat o amb participació del grup Marsans, llançaran un projecte comú per a la creació a l'aeroport del Prat d'un hub -un centre d'interconnexió de vols- amb rutes de llarg recorregut, que es posaria en marxa només si se'ls adjudiqués la nova terminal Sud. El pla es podria iniciar a partir de l'agost de l'any que ve, quan Marsans rebi sis avions nous.

El president d'Air Comet, Ignacio Pascual, ha destacat que l'aerolínia que presideix és en l'actualitat "l'única" que pot realitzar vols de llarg recorregut des del Prat, tenint en compte que Iberia ha descartat operar en rutes de llarga distància, que Air Europa "no sembla interessada" i que les companyies de baix cost no fan vols d'aquest tipus.

Amb tot, el president d'Air Comet ha precisat que el projecte no "tindria sentit sense els vols de curta distància" que fa Spanair, la companyia del grup SAS participada en un 5% per Marsans. En aquest sentit, ha destacat la importància per Spanair de que la nova terminal li sigui adjudicada, en formar part de l'aliança aèria Star Alliance, i considerant la importància de les connexions ràpides en aquest projecte.

Les tres companyies aèries enllaçarien Barcelona amb Buenos Aires, Lima, Quito i Guayaquil i, més a llarg termini, amb Bogotà i Santiago de Xile. Si finalment aconseguissin un acord per operar a Mèxic DF, també volarien fins a la capital mexicana, tant des de Barajas com des del Prat.

En l'actualitat, Air Comet ja vola a Buenos Aires des de Barcelona, amb la previsió d'incrementar la freqüència d'aquesta ruta fins que pugui convertir-se en un vol diari.

Pascual ha explicat que l'objectiu és exportar a Barcelona el que Air Comet ja està fent a Barajas. D'aquesta manera, El Prat, "si volen", podria convertir-se en una "alternativa" a l'aeroport de Madrid, ja que segons ell, les dues ciutats "estan molt ben connectades".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creuers, ‘champagne’ i caviar

conseller de famílies empresàries
economia

Els hotels reben 1,7 milions de turistes a l’abril

Barcelona

Promocionen l’oferta enogastronòmica i d’alta gamma a Manchester

GIRONA
CALONGE i ST. ANTONI

Bona acollida de la jornada de portes obertes del Campus de l’Experiència

CALONGE I ST. ANTONI
política

Sánchez retira la llei del sòl per evitar que el PP voti el vet d’ERC i Junts

madrid
QUERALBS

Posicions enrocades en les negociacions per la nova concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

El Cercle d’Economia insta els partits a “sortir del seu bloc” per assolir acords

barcelona
FIGUERES

Tramiten més llicències d’obra major en 5 mesos de 2024 que en tot 2023

FIGUERES

Maneres d’abordar el fracàs

Conseller d'empresaris, expert en lideratge, jove líder europeu (2013-2014) i ambaixador empresarial de Catalunya (2012-2015)