Economia

Neguit pel marge de negoci al sector turístic gironí

Els participants en una jornada d’Alcaldes.eu coincideixen que s’han recuperat els indicadors d’abans de la pandèmia

Constaten la incertesa sobre l’impacte de la crisi energètica i de preus

El sector turístic de les comarques gironines s’ha acostat als nivells de visitants i pernoctacions del 2019 –l’últim any abans de les afectacions de la covid-19–, però el sector tem una reducció important del marge de negoci per la conjuntura econòmica, els preus de l’energia i la guerra a Ucraïna.

Hi van coincidir ahir a Girona els participants en una jornada dels Esmorzars Alcaldes.eu en què s’analitzaven els resultats de la campanya turística d’aquest any. L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va concretar que les comarques gironines han registrat des de principi d’any un increment del turisme del 16% i de les pernoctacions, un 10%, respecte al 2019. A les comarques pirinenques, però, els registres baixen a un 30% menys, perquè, durant temporada d’esquí, encara hi havia restriccions, segons va recordar l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

La incertesa per la conjuntura actual crea neguit al sector, sobretot als qui van tancar paquets turístics abans de la crisi energètica i de preus, i pels reptes de futur del sector pel canvi climàtic, la manca de recursos humans, el relleu generacional i l’oferta sostenible.

El director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, però, va remarcar que Catalunya és un destí refugi. “Hem estat i som més resilients”, va dir, i va alertar que cal defugir la visió de Barcelona com una de les grans capitals turístiques, que ha perdut el relat.

La singularització de l’oferta turística va ser una de les estratègies en què tots van coincidir. La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Planas, va posar l’exemple de la indústria i els serveis creats a l’entorn del cicloturisme.

La professionalització i el relleu generacional van ser un altre dels aspectes destacats. El degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Major, va reclamar una major valoració dels professionals formats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona