Economia

La setmana de ponts deixa bons números a muntanya i menys negoci al litoral

Les estacions d’esquí gironines inicien bé la temporada, amb ocupacions d’entre el 70 i el 80% en hotels i apartaments

A la costa i Girona les xifres han estat més modestes

La setmana de ponts encavalcats entre la Constitució i la Puríssima ha deixat ocupacions d’entre el 70 i el 80% en establiments del Pirineu gironí i de la Garrotxa. Els empresaris del sector hostaler asseguren que el temps els ha acompanyat sobretot durant el segon cap de setmana festiu, fet que ha contribuït a fer pujar els percentatges. Turisme Garrotxa detallava ahir a l’agència ACN que la majoria de les estades van ser de tres nits, una més del que solia ser habitual. Quant als apartaments, en alguns casos també s’han assolit ocupacions del 80%, sobretot en zones de muntanya, i estan satisfets del pont.

En aquesta ocasió, les ganes d’esquiar enmig de la sequera i la persistència de les altes temperatures han arrossegat molta demanda cap a les estacions d’esquí. Les de les comarques gironines han superat els 54.000 usuaris en els nou dies d’aquests ponts. Masella és l’estació que ha aconseguit més esquiadors, superant els 30.000 usuaris. La directora de màrqueting de Masella, Maite Martí, destacava que el segon cap de setmana els havia deixat més afluència de gent.

Les estacions van arrencar la temporada durant el primer cap de setmana dels ponts, entre el divendres 2 i el dissabte 3 de desembre. Les bones xifres recollides aquests nou dies fan pensar a les estacions que les festes de Nadal seran dies forts i avisen que hi ha hotels i apartaments propers on ja no queden places lliures.

La neu i el bon temps “han reactivat les reserves de muntanya”, segons ha explicat la membre de la junta de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Soler. Soler ha remarcat que en alguns establiments en concret es va arribar al 80% d’ocupació. L’associació, però, està satisfeta del volum de reserves que es van fer en establiments de muntanya, d’interior i de ciutats gironines.

Per l’ATA, aquestes bones xifres aconseguides durant el pont de la Puríssima esperonen el sector a començar amb bon peu les reserves de Nadal i Cap d’Any. Soler també ha destacat que el pont de la Puríssima va tenir ocupacions destacades al litoral gironí de persones que volien “gaudir amb més tranquil·litat” dels paisatges de la Costa Brava.

A Girona ciutat, en canvi, hi va haver activitat però per sota de les xifres d’altres anys. Aquest cop, la fragmentació de ponts establerta entre escoles i empreses ha complicat encadenar dies, i fonts del sector també remarquen que la gent torna a planificar més, però, alhora, la previsió de mal temps per a aquest últim cap de setmana ha desincentivat moltes reserves que podrien haver-se produït a darrera hora.

LES XIFRES

75
per cent
de mitjana ha estat l’ocupació dels establiments hotelers gironins de muntanya durant la setmana.
54.000
forfets
han venut les estacions gironines d’esquí aquesta setmana festiva. Més de 30.000 a Masella.

Menys activitat de la prevista a Castell-Platja d’Aro

Una altra de les activitats clàssiques aquests dies de pont podrien ser les visites per fer compres a Castell-Platja d’Aro. N’hi ha hagut, i el president de l’Associació d’Empresaris (Adem), Manel Canadell, explicava ahir que el final de setmana havia estat positiu en volum de vendes i visitants, però per sota d’altres anys i, sobretot, l’any anterior. Per Canadell, el temps no va acabar d’acompanyar i van haver de competir amb l’inici de la temporada d’esquí i l’obertura de centres comercials a Girona o Barcelona. Entre les tendències, els comerços del municipi també detecten que hi ha hagut més vendes de roba d’abric que no pas regals nadalencs, de manera que miraran de perseverar en la campanya de compres nadalenques prevista per al cap de setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA