Economia

La CNE aprovarà avui el seu informe sobre tarifes elèctriques i recomanacions per evitar apagades

El consell d'administració de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) té previst aprovar avui el seu informe sobre la pujada d'un 3,3% de la tarifa de la llum proposada pel Ministeri d'Indústria a partir de l'1 de gener, així com les recomanacions per evitar que es produeixin apagades com la que el passat 23 de juliol va afectar a més de 300.000 usuaris a Barcelona, han indicat fonts del regulador energètic.

L'organisme presidit per María Teresa Costa ha d'elaborar un informe sobre la proposta d'ordre ministerial de tarifes enviada per Indústria, en què s'apel·la a la "responsabilitat política" per aplicar un increment del preu de la llum en línia amb l'IPC, que el novembre va rondar el 4,1%. L'ordre seran publicada en el BOE el 31 de desembre per a la seva entrada en vigor l'1 de gener.

La pujada de la llum és un dels elements amb els quals Indústria pot jugar per alleujar el dèficit de tarifa -diferència entre el cost reconegut de l'electricitat i els ingressos de l'activitat regulada-, que el 2008 podria arribar als 4.600 milions i sumar-se als 8.000 milions acumulats en exercicis anteriors.

Fins ara, Indústria ha congelat en les últimes revisions trimestrals la factura i ha optat per altres solucions per reduir el dèficit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.