Economia

La UGT denuncia l’augment de la sinistralitat laboral amb 200 morts en dos anys

El sindicat assegura que les xifres posen en evidència la ineficàcia dels mecanismes preventius i reclama a l’administració millores en la inspecció

La UGT de Catalunya ha denunciat que hi ha un augment preocupant de la sinistralitat a Catalunya amb un increment del 5,75% l’any 2022 respecte l’any anterior, el que significa que 113.646 treballadors van patir algun tipus d’accidents, dels quals 96.137 van ser durant la jornada de feina i 17.509 durant els desplaçaments, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. Però la dada que ha alarmat el sindicat són els 200 morts que s’han produït durant els dos darrers anys, als que s’hi han d’afegir els 13 accidents mortals produïts aquest 2023, entre elles les tres persones que van morir la setmana passada a les instal·lacions de la mina Cabasanas de Súria.

El sindicat també es mostra preocupat pel gran increment dels infarts i els ictus, que des de principi d’any han estat la causa de la mort de 6 dels 13 accidents mortals, i ho relaciona amb l’exposició a “riscos psicosocials en el treball”, assegurant en un comunicat que “són els que pitjor es gestionen a les empreses, ja que sovint no s’avaluen, ni s’apliquen mesures preventives per evitar-los”.

Per a la UGT aquesta alta sinistralitat “posa en evidència la ineficàcia dels mecanismes preventius” actuals, per la qual cosa ha demanat impulsar de manera decidida polítiques que siguin capaces de revertir aquesta situació. Demanen que en l’elaboració de l’Estratègia Catalana de Seguretat i Salut Laboral 2021-2026 es garanteixi prioritzar els entorns laborals segurs i lliures de riscos i que l’administració “desenvolupi millors mecanismes d’inspecció de l’activitat preventiva” que es realitza a les empreses de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona