Economia

Alimentaria: Una cita de bon pair

Aquesta setmana Barcelona farà caixa. La ciutat ingressarà 168 milions d’euros pel negoci que de forma induïda genera un dels certàmens firals més importants per a la ciutat comtal: Alimentaria. La cita serà el punt de trobada de 155.000 visitants procedents de 150 països, 24.500 empleats de les 4.900 empreses participants i més de 12.000 operaris que hauran de muntar els estands i condicionar els espais firals. Seran els visitants, 33.000 estrangers i 122.000 d’arreu de l’Estat, els que més diners deixaran, uns 46 milions d’euros.

En els tres dies que, generalment, un visitant destina a copsar la realitat del sector, Alimentaria li proporcionarà un cop més noves percepcions en tendències, hàbits i productes en alimentació i begudes.

La trobada, biennal, s’ha convertit al llarg dels més de 30 anys d’història en un model firal, fins i tot exportable. La innovació, la professionalització, la internacionalització i la sectorització –inclou 15 salons– són els eixos d’aquest saló, el segon en importància al món dins el seu sector, per darrere del d’Hamburg.
Negocis i més negocis
Alimentaria 2008 reunirà el 85% de la indústria d’alimentació espanyola. És un sector que genera gairebé 79.000 milions de negoci anual, és a dir, el 2,4% del producte interior brut (PIB) estatal. En termes de producció representa el 17% del total de la producció industrial, aporta el 12% del valor afegit i ocupa prop del 15% de la mà d’obra, unes 486.000 persones.

El volum de negoci que previsiblement es generarà dins de la fira s’elevarà a més de 1.800 milions d’euros, ja que segons l’experiència de les edicions anteriors, el 65% dels expositors admet que és un bon punt de trobada per tancar acords comercials i un 30% valora l’establiment de contactes amb potencial de comerç. En l’edició del 2006, 33.000 compradors van assistir a l’esdeveniment.

Per potenciar aquest vessant comercial, la fira promourà les trobades empresarials internacionals, que propiciaran més de 7.500 reunions en què prendran part 200 empreses espanyoles, 500 compradors estrangers i uns 150 industrials d’arreu del món. En aquesta edició, la dissetena, s’espera que el 65% dels visitants provinguin de la UE, un 12% d’Amèrica Llatina, el 9% de països extracomunitaris, el 7% d’Amèrica del Nord, el 5% d’Àsia i la resta d’Àfrica, Oceania i altres països.

Punt de trobada
Aquesta distribució evidencia que, els últims 15 anys, la indústria alimentària espanyola ha intensificat les seves exportacions, tot i que encara és una de les assignatures pendents. França, Portugal i Itàlia, encapçalen el rànquing per destinació. S’ha de tenir en compte que un dels frens a l’exportació és l’alt grau d’atomització del sector que queda reflectit en el gran nombre d’empreses participants a Alimentaria, de les quals unes 650 són de Catalunya, i d’aquestes, moltes són en la seva activitat de les principals marques de l’Estat espanyol.

La seva presència estarà disseminada pels recintes de Montjuïc, que acollirà Intercarn i Restaurama, i Gran Via, on es concentraran els 13 salons restants, entre ells, Intervin, Olivaria, Mundidulce, Interlact, Expobebidas, Vegefruit, Expoconser, Interpesca i Congelexpo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA