Economia

"De cop ja no entrava gent a l'oficina"

Crisi immobiliària (3) Professionals del sector en atur

Un dels efectes més preocupants de la crisi immobiliària ha sigut la destrucció de milers de llocs de treball. Les agències immobiliàries, grans i petites, s’han vist afectades per la caiguda en picat de les vendes. Grans firmes com Don Piso han hagut de recórrer a expedients de regulació, mentre que moltes altres empreses han optat per reduir plantilla i tancar algunes de les seves oficines.

Soraya Cruz i Tamara Carrión són dues comercials immobiliàries que després de treballar uns mesos en una sucursal gironina de Fincas Corral han hagut d’anar a l’atur. La primera d’elles recorda que la feina a l’oficina va patir una ràpida caiguda: “Ho notàvem perquè de cop ja no entrava ningú a l’oficina, només hi entraven immigrants que buscaven lloguers d’uns 500 euros com a molt, i no hi havia manera, perquè els propietaris tampoc llogaven pisos a aquest preu”. Tot i així, critica que els seus caps “pintaven” el mercat “com si hagués de pujar”. La segona, que només hi va treballar durant un mes, encara se sorprèn que li donessin feina en un moment en què “ja hi havia dificultats per cobrar el sou”.

Comercial amb experiència
Vanessa Crous també és comercial immobiliària. Porta set anys al sector i ha vist èpoques millors. Tot i així és molt conscient que corre el risc de quedar-se sense feina donada l’actual situació de crisi. Tot i això, surt en defensa de la seva professió: “El comercial és el que treballa més i el que porta la base de l’empresa, les vendes”.

Mentrestant, milers de professionals del món immobiliari, des de treballadors de la construcció fins a comercials, busquen una nova ocupació davant l’esclat de la bombolla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa