Economia

“Hem rebaixat el pis 10 milions de pessetes”

Crisi immobiliària (2) Particulars amb dificultats per vendre un pis

El cas d’Antònia López és el de molts ciutadans enxampats per la caiguda dels preus dels pisos. Tot va començar fa més d’un any quan, amb la intenció de millorar la seva vida, Antònia i el seu marit van comprar un pis més gran i van posar l’anterior, de propietat, a la venda, confiant a pagar part del nou pis amb el que en traguessin.

Un any més tard, el pis continua a la venda, amb un preu que ha baixat dels més de 160.000 euros inicials als actuals 106.000 euros. “Hem hagut de rebaixar el pis en 10 milions de pessetes”, assegura aquesta veïna de Reus, que és plenament conscient que tot i que finalment aconsegueixi vendre el seu pis al preu actual, “no ens sortiran els comptes”.

“Ara ens trobem amb dos problemes: aquest pis i una hipoteca de més de 1.000 euros mensuals”, assegura Antònia López, que considera que “els bancs” són responsables de la situació actual, “perquè ja no concedeixen hipoteques com abans”.

Males experiències
Un parell de males experiències amb agències immobiliàries, que van avortar operacions de venda en l’últim minut, se sumen, segons Antònia López, al neguit de no poder gaudir de la “tranquil·litat” de viure en un pis nou. “Quan venguem aquest pis potser no solucionarem els problemes econòmics, però com a mínim podrem dormir més tranquils”, conclou.

Aquest cas no és exclusiu d’aquesta veïna de Reus. L’esclat de la bombolla, que va arribar “de cop, en només un parell de mesos”, ha enxampat moltes famílies catalanes en ple procés de canvi de domicili, un procés que, de cop, ha transformat la il·lusió d’un futur millor en una font de problemes sense aparent solució immediata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona