Economia

"Portem molts mesos sense vendre"

Crisi immobiliària (1) Afrontar la caiguda de preus

El col·lectiu dels petits promotors immobiliaris s’ha vist directament afectat per la sobtada baixada del preu dels pisos. Al costat de particulars amb dificultats per vendre pisos i empleats que s’han quedat a l’atur, els empresaris del sector han hagut de reaccionar a la ràpida caiguda de les vendes.

Emili Mas, promotor immobiliari del Vallès Occidental, assegura que ja porten “molts mesos sense vendre” i considera que “els bancs” són els principals responsables de la situació actual: “Els bancs –assegura Mas– no ajuden com ajudaven abans, i això fa que el client no tingui possibilitats ni avantatges per comprar”.

Davant una situació que ha obligat molts companys “a plegar”, els petits empresaris han optat per vendre els pisos a preus de cost i intentar recuperar el capital invertit. “Hem abaratit al màxim i estem venent al preu de cost. En aquests moments no hi guanyem res”, sosté Mas. Així mateix, també s’ha frenat la compra de solars a l’espera que els preus “es reajustin”.

“Desclavar” la situació
Mentrestant, un grup de “petits” promotors han creat l’Associació Corporativa d’Empresaris Immobiliaris (ACd’EI), dirigida per Valentí Oliveres, amb la intenció de “desclavar” la situació i “buscar solucions conjuntes”. “Un empresari sol poca cosa pot fer –continua Oliveres–, però si ens agrupem, alguna cosa més podrem aconseguir”. En aquest sentit, des de l’ACd’EI se segueixen amb atenció les propostes que ofereix l’administració pública per superar la crisi i es mostren “especialment crítics” amb programes d’ajudes únicament destinats “als grans promotors”.

L’ACd’EI, a més, espera que la baixada dels preus es freni quan s’ajusti el valor de compra d’immobles amb la seva correspondència al mercat de lloguer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa