Economia

La patronal de l'alimentació carrega contra Competència

Consum

La reacció de les patronals de la indústria de l'alimentació expedientades per la Comissió de la Competència va arribar l'endemà d'esclatar el cas però va ser dura i contundent.
La Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) va rebutjar que hagi intervingut per concertar preus al sector i va qüestionar la independència de la Comissió de la Competència.

El secretari general de la FIAB, Jorge Jordana, manifesta que a l'organisme regulador "li interessava" tenir un "boc expiatori com aquesta federació". I afegeix: l'expedient és "una cortina de fum" que amaga la "inacció" del govern central en la lluita contra la inflació.

Jornada insisteix que la FIAB no ha impulsat pactes i que amb les seves manifestacions públiques només "va alertar els poders executius perquè estiguessin pendents d'un problema [l'alça de preus] que podria tenir conseqüències greus".

Actuació "sospitosa"
Respecte a la decisió final, els expedients, Jordana diu: "No sé si Competència ha actuat amb la necessària independència o està manipulada pel poder". En aquest sentit, Jordana afirma que "és sospitós" que el cas s'obrís l'octubre passat i que els expedients no "hagin arribat fins a l'abril", després de les eleccions. "Em semblaria bé -va afegir- que si els meus temors són certs, aquest fos l'últim espeternec d'una manera de fer política que ja es va fer servir en l'anterior legislatura".

De "cop d'autoritat" qualificava ahir la decisió de Competència el president de la patronal de productors de pollastre -un altre expedientada-, Federico Félix. Per aquest responsable, l'expedient demostrarà que en el seu sector l'alça de preus "està justificada". Alhora, l'associació de productors d'ous, Inprovo, nega "rotundament" qualsevol pacte per insistir que són els primers interessats en la lliure competència.

La FIAB assegura que és "il·lusori" creure que un sector amb 32.000 empreses pugui pactar preus. Si es demostra que no s'ha fet, "demanarem responsabilitats on sigui".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona