Economia

Fracassa la tercera reunió entre Nissan i els treballadors, que anuncien noves mobilitzacions

Economia

La negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Nissan continua aturada després de la reunió entre els treballadors i l'empresa, en què no s'ha arribat a cap acord.

"Nosaltres havíem demanat documentació sobre previsions de producte i plans d'altres factories, que l'empresa no ens ha entregat al·legant que no és necessària", ha lamentat Javier Donate, president del comitè de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, després de la reunió, que ha durat una hora escassa. Per tant, la trobada ha finalitzat sense que cap de les dues parts negociadores hagi mogut fitxa.

S'espera que la setmana que ve el mediador tornarà a convocar treballadors i empresa a la que serà l'última reunió del període de consultes. Abans que s'acabi el període consultiu, la Generalitat s'ha de pronunciar sobre les condicions en què aprova l'ERO, tret que opti per prolongar aquest termini.

Segons Donate, "l'empresa no ha posat cap proposta sobre la taula i segueix centrada només en com negociar els acomiadaments". Així, els treballadors han anunciat noves mobilitzacions, la propera divendres, que es concretaran en una assemblea que se celebrarà aquest dilluns.

També està previst traslladar la protesta de Nissan a Madrid el dia 10, coincidint amb el final del període de consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.