Economia

Generalitat i Estat pacten dos grups de treball per abordar la crisi de Nissan

El govern espanyol i el català s'han compromès aquest dilluns a constituir abans del mes que ve un grup de treball per abordar específicament la situació de Nissan a Catalunya, després que la multinacional hagi anunciat la seva intenció d'acomiadar 1.680 persones entre aquest desembre i la primavera del 2009.

Les dues administracions, que s'han reunit aquest dilluns a la tarda a Barcelona, han acordat també que la Generalitat participarà en un altre grup de treball: el que formaran el govern espanyol i 9 comunitats autònomes –d'entre el total de 17 en què s'estructura administrativament l'Estat– per analitzar quines infraestructures calen per implantar el cotxe elèctric a l'Estat espanyol.

Aquests són els dos principals acords a què han arribat els ministres d'Indústria i de Treball, Miguel Sebastián i Celestino Corbacho, i els seus homòlegs catalans, Josep Huguet i Mar Serna, en la reunió mantinguda per parlar del futur del sector de l'automoció a Catalunya.

Durant la reunió, uns mil treballadors de Nissan s'han concentrat a la plaça Sant Jaume per exigir a les administracions que rebutgin l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la multinacional per fer fora el 40% de la plantilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.